הומאופתיהרפואה משלימה

טיפול טבעי באבנים בדרכי המרה בעזרת הומיאופתיה

אבחון, גורמים ותסמינים של אבנים בכיס המרה

הכל על אבנים בכיס המרה: אבחון, גורמים, סימפטומים ודרכי טיפול ברפואה קונבנציונאלית ורפואה משלימה

אבנים בדרכי המרה, מחלה זו שורשיה נעוצים בתזונה ובהרגלי אכילה לא נכונים. היום ניתן למצוא בעולם שהתופעה נפוצה יותר ממה שמדברים עלייה. אחד מתוך תשעה גברים ואחת מתוך ארבע נשים סובלים מהתקפי כאבים עקב גילוי של אבנים במרה.

כיס המרה הוא איבר לא גדול הנמצא מתחת ובצמוד לכבד בצד ימין של הבטן העליונה. תפקידו הוא לאכסן את נוזל המרה שמיוצר בכבד ולהזרים את הנוזל למעי כדי לעזור לפירוק השומנים עבור ספיגה קלה שלהם בגוף. כמו כן בין הארוחות עוזר בספיגת מים ומלחים והפרשת יוני מימן. אחרי ארוחה הכיס מתכווץ והמרה זורמת אל צינורות המרה וממנה אל התריסריון. מיצי המרה עוזרים בפירוק שומנים, כלורופיל וגם קופאין. הפרשת מיץ המרה היא שגורמת להיווצרות הצבע החום של היציאות, של הצואה.

מהן הסיבות להיווצרות אבנים בכיס המרה?

הצטברות האבנים הנה הצטברות של מספר חומרים שמהם הם מורכבים עקב שינויים בנוזל המרה שהופך להיות סמיך יותר מה שגורם בסופו של דבר להיווצרות האבנים במרה הכוללות בתוכן את המרכיבים האלו:
1. מכולסטרול.
2. מלחי מרה+ כולסטרול.
3. מלחים + סידן וכולסטרול.
4. פיגמנט בלבד.
5. מינראלים בלבד.

לרוב, האבנים מורכבות מכמה אלמנטים יחד, הן יכולות לנוח בשקט בתוך המרה מבלי שנבחין בהם או שהם יכולות לגרום לכאבים. בבטן מצב ימין בצמוד לצלעות למעלה הכאב מקרין לגב לשכמה הימינית ולכתף הימינית, וכן גם לבטן אזור הסולק פלקסוס בין הצלעות ובאזור בית החזה, הכאבים יכולים להיות מלווים בבחילות והקאות. ההקאה תתרחש לרוב אחרי אכילת מזון שומני וגם אפשרות להתפרצות של בחילה והקאה בלילה.

אבחון אבנים בכיס המרה

את אבני המרה מאבחנים על ידי אולטרה סאונד של הבטן. 10%-20% מהאוכלוסייה חשופים להיווצרות של אבנים במרה. כאשר האבנים כן גורמות לכאב הכאב איננו סדיר אך חזק מאוד בעוצמתו ויכול להתפרסם בבטן על פני חודשים רבים. בנוסף יכולה להתלוות לתופעת האבנים גם נפיחות בבטן, גזים מטרידים ותחושה לא טובה ונוחה בבטן אחר ארוחות כבדות הכוללות לרוב מזון רווי שומן. האבנים מסוגלות לחסום את צינורות המרה להיתקע שם, מה שמסכן את האדם לאפשרות ללקות בצהבת עקב חסימת המעבר של נוזל המרה. מרכיבי המרה הן בדרך כלל מתמוססים והופכים לנוזל, אך לעיתים הם יכולים להיות מוצקים וכבדים מידי ואז הם שוקעים בתוך המרה. כמו כן כאבי בטן שזזים ממקום אחד לשני, קושי וחוסר יכולת לסבול אוכל שומני, הפרעות בעיכול הם תולדה של אבני מרה. קיים גם מצב בו יש אבנים אך אין סימפטומים.

הסכנות הנובעות מקיומן של אבני מרה הן:
צהבת בכבד ודלקת, כתוצאה מחסימת אבנים את צינורות המרה.
• חסימה של הצינורות של המרה. נוזל המרה לא מגיע לתרסריון.
דלקת בלבלב– סיכון חיים.
• סרטן – הגירוי של האבנים גורם לתאים להפוך לסרטניים.

אלמנטים שמשפיעים על היווצרות אבני מרה:
• עודף בכולסטרול.
• חוסר בשתייה מספקת פחות מ 8 כוסות ביום.
• חוסר בויטמינים C ו Eומינראלים בורון ומגנזיום שעוזרים בספיגת סידן לעצמות.
• חוסר בסיבים: אכילת ירקות ופירות ללא קליפה, אכילת דגנים לא מלאים.
• עודף בצריכת שומנים.
• ירידה חדה במשקל דיאטה חריפה או בעקבות ניתוח להורדת משקל.
• תורשה ונטייה משפחתית.
• נשים בגיל המעבר אחרי גיל ארבעים.
• נשים שמנות.
• מספר לידות חשופות.
• גברים מבוגרים.

נשים יפתחו אבנים פי 3 מגברים.

טיפול באבנים בכיס המרה

הטיפול הקונבנציונאלי והאלטרנטיבי:
– לרוב מבוצע ניתוח לכריתת כיס המרה, כמו בכול ניתוח קיים סיכון לסיבוכים. אחרי הניתוח מיצי המרה עוברים ישירות למעי.

– פיצוץ אבנים באולטרה סאונד – הפיצוץ מסוכן, חלקי האבנים שעוברות דרך צינור הכבד יכולות לגרום לחסימה ולצהבת ודלקת בלבלב.

– טיפול תרופתי במקום ניתוח בו לוקחים חומצה אורסודאוקסיכולית, שהיא ממרכיבי מיצי המרה. לעיתים ספיגת הכולסטרול מוקטנת על ידה.

– טיפול תזונתי, הוצאת האבנים באמצעות שיטה טבעית שגורמת למרה לזרוק את האבנים החוצה ממנה ובהתרוקנות כזו בהן האבנים יוצאות דרך הרקטום יכולות לצאת כ- 70 אבנים קטנות מהמרה. התהליך נעשה לרוב כיום וחצי ורצוי בליווי והשגחת רופא.

ניקוי רעלים וחוקן קפה שמגרים את המרה להוציא אבנים מתוכה דרך הרקטום – בליווי מטפל מוסמך.

– תהליך הומיאופתי – עוזר במניעת היווצרות אבנים במרה. בליווי הומיאופת מוסמך.

– שינוי בהרגלי התזונה – הפחתת כולסטרול שומן. אכילת מוצרים מלאים: אורז מלא, חיטה מלאה, לחם מדגנים מלא, ספגטי מדגנים מלאים, עוגות מקמח חיטה מלאה וקמח שיפון מלא, אכילת ירקות ופירות עם הקליפה, בישול ירקות עם הקליפה, הוספת סיבים לתזונה – אבקת פסיליום, פשתן טחון, סובין, נבט חיטה.

– פעילות גופנית מומלצת – יוגה, מדיטציה, טאי צ'י צי.

אבנים הכיס המרה עלפי הרפואה המשלימה

האספקט הרוחני של המחלה:
על פי ההומאופתיה והידע שלה לפתור מצבי קיום שיצאו מאיזון- לכל מחלה יש שורש רוחני ופירוש רוחני. השורש שנפגע הוא בעצם בנשמה. לכן בהומאופתיה התהליך כולו מכוון לשורש ולנשמה שגורמת בחוסר האיזון שלה להיווצרות של בעיה זהה במישור הפיזי. אם כן ההומאופתיה איננה מתייחסת כרפואה הרגילה לרובד הפיזי או מנסה לטפל ברובד הזה של המחלה אלא לרובד הרוחני בלבד והבלתי נראה לעין. שהוא היוצר את כול המחלות והתופעות המתרחשות לאחר מכן בגוף האדם.

המרה והכבד הם זוג איברים ששייכים לאלמנט העץ על פי הרפואה הסינית אנשים שלקו באבנים במרה – הם אנשים שרגישים וחווים בחיים שלהם –שאנשים אחרים שמים להם אבנים בין הגלגלים ומעיטים את תנועתם, עוצרים אותה, מחבלים להם ביכולת להתקדם להתפתח לגדול ולצמוח. כמו שעץ יכול ורוצה לגבוה ולהתרחב לצדדים.
אנשים אלו שהמרה שלהם נפגע הם אנשים שקשה להם להחליט או הפוך מזה אנשים שמחליטים כל הזמן גם עבור אחרים. אצל אנשים אלו בעלי ראיה לעתיד וחזון ויצירתיות קיימת אכזבה בין המציאות אותה הם חיים בתוכם השאיפות שלהם והרצון שלהם להתקדם ולהצליח- לבין המציאות שכול הזמן מפזרת להם חול בין העיניים וחול ואבנים בין הגלגלים.מה שגורם להם לפתח מצב של מרירות פנימית וכעס מודחק, תחושות תסכול תחושה שלא מכבדים אותו, מנצלים, פוגעים בו ולא מתחשבים בו. אדם זה אם נתקל בהפרעות רבות בדרך יפתח לאט לאט פסיביות, ואדישות ויהיה קל לניצול על ידי הסביבה.

קושי בהוצאת תחושת המרירות תגרום למועקה פנימית הולכת וגודלת עד כדי התפוצצות בדומה לכאבי הצירים שיחושו כשאבן פתאום תנסה לפלח את דרכה החוצה. נטייה לדיכוי של מחשבות ותחושות שליליות הן הגורם הרוחני שגורם להיווצרות האבנים הכואבות.

לסיכום: אם רוצים למנוע ולהתגבר על הנטייה לפתח אבנים בכיס המרה –יש לשלב התנהגות נבונה עם הגוף לצד תיקון רוחני עמוק שהוא הגרעין ממנו צומחת כול מחלה. לא מספיק אף פעם לתקוף את הבעיה מהצב הפיזי שלה שכן הצד הפיזי הוא רק הסימפטום לבעיה הקיימת במישור הרוחני שחותרת תחת האדם כל עוד הוא חיי ומושכת את המערכת שלו ליציאה מאיזון באותן נקודות של חולשה ממש.

במידה ונטייה זו איננה מתוקנת הנטייה הפיזית תמיד תהיה חשופה להתדרדרות. איזון רוחני עמוק המסיר את שורש הרע ניתן לעשות באמצעות ההומאופתיה. ותקשור.

מידע הזה אינו רפואי ואינו התוויתי. בכל מקרה ובכל חשד לבעיה רפואית יש לפנות לרופא MD המטפל בכם בקופת החולים או בבית החולים.
קרדיט: ד"ר -.
לרשימת מטפלים בהומאופתיה לחצו על הקישור

Back to top button