דלעת - ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
המילה Cucurbita כפי הנראה מוצאה מהמילה הפרסית Kharbuza שמשמעה אבטיח והמילה Moschata פרושה ריחני. השם המדעי של משפחת הדלועים נקרא: Cucurbitaceae. באנגלית היא נקראת squash ותורגמה משפת האנדיאנים של מסצ'וסט שכינוה Askutasquash "הפרי שנאכל לא מבושל", בניגוד למנהג הרווח בימנו לבשל את הירק. השם האנגלי הנוסף Pumkins נגזר מהמילה הצרפתית Pompion שפרושו: בושל בשמש.
מוצא הדלעת מאזור למרגלות הרי האנדים ומשם היא התפשטה לצפון ולדרום אמריקה. כאשר קולומבוס נחת באי הודו המערביים הילידים המקומיים גידלו את הדלועים כחלק מהתזונה שלהם. כיום נהוג לאכול דלעת בחג ההודיה באמריקה משום שהאינדיאנים לימדו את המתיישבים הראשונים לגדל דלעת ותירס וכך הצילו אותם מרעב.
גרעיני הדלעת מכילים מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים. 100 גרם מכילים 30 אחוז חלבון ובעיקר חומצה אמינית חיונית בשם ליזין. כ 50 אחוז חומצות שומן רב בלתי רוויות וכמות גבוהה של אבץ, ברזל, וויטמיני B. אכילת גרעינים לבנים מומלצת במצבי אנמיה, אסתמה וכן הם טובים לחיזוק הזיכרון תכולת האבץ הגבוהה מחזקת את המערכת החיסונית, השיער והציפורניים ומומלצת לטיפול בתולעים. ריבוי חומצות השומן הרב בלתי רוויות עוזר לאיזון המערכת ההורמונאלית, וטוב לסובלים מבעיות לב וכולסטרול. האכילה של הגרעינים מומלצת לילדים ולנשים מניקות ובהריון.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
מה הקשר בין מבנה הפנים שלכם ודפוסי התנהגות? האם ידעתם שמבנה הגולגולת שלכם משפיע על… קרא עוד
שיטת ‘איזון חיים’ היא שיטה עוצמתית של רפואת תדרים לאיתור ושחרור מתחים וחסימות אנרגטיות ורגשיות,… קרא עוד
הולכים לפתוח קורס ללימודי רפואה משלימה? מעבירים סדנה רוחנית, קורסים אונליין, קורס למטפלים? הוסיפו אותו… קרא עוד
למי מתאים הקורס? ✔ למי שרוצה ללמוד מקצוע משמעותי. ✔ למי שתחום הרפואה המשלימה, קורא… קרא עוד
הסדנה מתאימה למתעניינים חדשים בהכשרה בתחום הטיפול במגע ותנועה בכלל ובגישת טרייגר בפרט. הסדנה מתאימה… קרא עוד
מוזמנים לסדנת נרות הופי פרקטית ומעשית המשלבת: לימוד טיפול בנרות הופי. עיסוי אוזניים עם שמנים… קרא עוד