המילה Cucurbita כפי הנראה מוצאה מהמילה הפרסית Kharbuza שמשמעה אבטיח והמילה Moschata פרושה ריחני. השם המדעי של משפחת הדלועים נקרא: Cucurbitaceae. באנגלית היא נקראת squash ותורגמה משפת האנדיאנים של מסצ'וסט שכינוה Askutasquash "הפרי שנאכל לא מבושל", בניגוד למנהג הרווח בימנו לבשל את הירק. השם האנגלי הנוסף Pumkins נגזר מהמילה הצרפתית Pompion שפרושו: בושל בשמש.
מוצא הדלעת מאזור למרגלות הרי האנדים ומשם היא התפשטה לצפון ולדרום אמריקה. כאשר קולומבוס נחת באי הודו המערביים הילידים המקומיים גידלו את הדלועים כחלק מהתזונה שלהם. כיום נהוג לאכול דלעת בחג ההודיה באמריקה משום שהאינדיאנים לימדו את המתיישבים הראשונים לגדל דלעת ותירס וכך הצילו אותם מרעב.
גרעיני הדלעת מכילים מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים. 100 גרם מכילים 30 אחוז חלבון ובעיקר חומצה אמינית חיונית בשם ליזין. כ 50 אחוז חומצות שומן רב בלתי רוויות וכמות גבוהה של אבץ, ברזל, וויטמיני B. אכילת גרעינים לבנים מומלצת במצבי אנמיה, אסתמה וכן הם טובים לחיזוק הזיכרון תכולת האבץ הגבוהה מחזקת את המערכת החיסונית, השיער והציפורניים ומומלצת לטיפול בתולעים. ריבוי חומצות השומן הרב בלתי רוויות עוזר לאיזון המערכת ההורמונאלית, וטוב לסובלים מבעיות לב וכולסטרול. האכילה של הגרעינים מומלצת לילדים ולנשים מניקות ובהריון.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד
אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד
אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד
אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד
הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד