חציל – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תוסיפו חציל לתפריט היומי שלכם. מדהים!
מעט על חציל:
מוצא החציל ממזרח הודו מאזור אסאם ובורמה. החציל היה בשימוש במזרח כבר לפני כ 4000 שנה כירק למאכל. השם המדעי solanum מעיד ששייך למשפחת הסולניים (משמעות המילה הלטינית solancea היא "בין ערביים"). השם melongea ניתן כי הזכיר בצורתו את המלון. הוא הובא על ידי הסוחרים הערבים לארצות המוסלמיות ונדד לספרד עם הכיבוש המוסלמי. ישנן עדויות לכך שגודל כירק למאכל באנדלוסיה. האירופאים הנוצרים התייחסו לצמח בחשדנות רבה וחלפו כמעט אלף שנים עד שהחל להשתרבב שמו בספרי בישול במאה ה19. השם העממי eggplant ניתן לו במאה ה18 משום שצבעו היה לבן צהבהב וגודלו הזכירו ביצי אווז. החציל כפי שידוע לנו כיום הוא תוצאה של השבחת הזן.
החצילים מכילים כמות ניכרת של בטא קרוטן, ויטמינים מקבוצת B ,ויטמין C ומינרלים חיוניים כברזל, אבץ, סידן, אשלגן, נחושת וזרחן. החצילים מכילים חומרים אסטרינגנטים המכווצים כלי דם על כן טובים לריפוי טחורים ופצעים מדממים. הם מעודדים הפרשת מיצי כבד ומרה ומיטיבים במקרה של אנמיה, עצירות, כיב בקיבה ודלקת במעי הגס.
חציל – יתרונות בריאותיים:
- לכיווץ גידולים בעור: לחתוך פרוסות דקות של חצילים עם הקליפה. להשרות במים עם מלח כחצי שעה. לאחר מכן להרתיח במים עד שיתבשלו ולהניח על הגידול במשך מספר שעות כל יום.
- לטחורים: לחזור על אותה פעולה ולהניח פרוסת חציל על הטחורים למספר שעות.
- דלקת במעי הגס: לאכול חצילים מבושלים עם הרבה שום, בצל, פלפל שחור ולימון.
- אנמיה: לבשל חצילים ולערבב עם חילבה ולימון להסרת הריח של החילבה.
- כיב בקיבה: לבשל חצילים ולאכול.
- פצעים מדממים: לבשל פרוסת חצילים, לקרר להניח על הפצע את הצד הפריך ולחבוש.
- דליות ברגליים : כנ"ל.
- טחול מוגדל: לאכול חצילים.
- כולסטרול גבוה: החציל מכיל חומרים הלוכדים את הכולסטרול במעי עוזרים לפנותו עם הצועה. מומלץ לאכול הרבה חצילים מבושלים.
- בעיות לב: כנ"ל. עקב יכולתו לספוח כולסטרל הוא מונע היווצרות שכבת שומן מזיקה סביב הלב.
- בצקות: לאכול חצילים מבושלים. החצילים מעודדים שיתון.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר