חציל
מוצא החציל ממזרח הודו מאזור אסאם ובורמה. החציל היה בשימוש במזרח כבר לפני כ 4000 שנה כירק למאכל. השם המדעי solanum מעיד ששייך למשפחת הסולניים (משמעות המילה הלטינית solancea היא "בין ערביים"). השם melongea ניתן כי הזכיר בצורתו את המלון. הוא הובא על ידי הסוחרים הערבים לארצות המוסלמיות ונדד לספרד עם הכיבוש המוסלמי. ישנן עדויות לכך שגודל כירק למאכל באנדלוסיה. האירופאים הנוצרים התייחסו לצמח בחשדנות רבה וחלפו כמעט אלף שנים עד שהחל להשתרבב שמו בספרי בישול במאה ה19. השם העממי eggplant ניתן לו במאה ה18 משום שצבעו היה לבן צהבהב וגודלו הזכירו ביצי אווז. החציל כפי שידוע לנו כיום הוא תוצאה של השבחת הזן.
החצילים מכילים כמות ניכרת של בטא קרוטן, ויטמינים מקבוצת B ,ויטמין C ומינרלים חיוניים כברזל, אבץ, סידן, אשלגן, נחושת וזרחן. החצילים מכילים חומרים אסטרינגנטים המכווצים כלי דם על כן טובים לריפוי טחורים ופצעים מדממים. הם מעודדים הפרשת מיצי כבד ומרה ומיטיבים במקרה של אנמיה, עצירות, כיב בקיבה ודלקת במעי הגס.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
שיטת ‘איזון חיים’ היא שיטה עוצמתית של רפואת תדרים לאיתור ושחרור מתחים וחסימות אנרגטיות ורגשיות,… קרא עוד
הולכים לפתוח קורס ללימודי רפואה משלימה? מעבירים סדנה רוחנית, קורסים אונליין, קורס למטפלים? הוסיפו אותו… קרא עוד
למי מתאים הקורס? ✔ למי שרוצה ללמוד מקצוע משמעותי. ✔ למי שתחום הרפואה המשלימה, קורא… קרא עוד
הסדנה מתאימה למתעניינים חדשים בהכשרה בתחום הטיפול במגע ותנועה בכלל ובגישת טרייגר בפרט. הסדנה מתאימה… קרא עוד
מוזמנים לסדנת נרות הופי פרקטית ומעשית המשלבת: לימוד טיפול בנרות הופי. עיסוי אוזניים עם שמנים… קרא עוד