הכרפס מוכר כירק מאכל אהוב כבר אלפי שנים. ביוון העתיקה הכרפס היה מקודש לאל היין, ההוללות והשמחה – דיוניסוס ובמצרים העתיקה כבר ידעו לעשות שימוש רפואי בזרעיו. שמו הלאטיני- Apium graveolens והוא נחשב לצמח מרפא עדין בפרוטוקולי טיפול הרבולוגיים ונטורופתיים-מבוססי ראיה, דהיינו פרוקטולי טיפול שעברו מבחן באמצעות כלי מחקר מודרניים. בימים של קיץ נוכל לראות את פריחתו העדינה של הכרפס באזורים נרחבים בסמוך למקורות מים מתוקים. למשל: אזור עמק יזרעאל, הכרמל, בקעת עמק בית שאן, גלבוע ואזור ים המלח. עלי הכותרת קטנים וצבעם לבנבן – ירקרק. הצמח שייך למשפחת הסוככיים וניתן לחוש בריחם העז של הגבעולים והעלים.
הכרפס מלא בכל טוב של בריאות: השורש, הגבעול, העלים והזרעים משמשים למאכל ולריפוי טבעי כבר אלפי שנים.
ברפואה הטבעית השימוש בזרעי סלרי נחשב לטיפול עדין ובטוח, למעט במצבי הריון כי הזרעים מכילים חומרים ממריצי רחם. בתקופת ההנקה ניתן לעשות שימוש בזרעי הכרפס בזהירות רבה וביעוץ מקצועי נטורופתי או הרבולוגי. הזרעים ארומתיים מאד ומכילים 2-3 אחוז שמן נדיף.
ניתן להיעזר בזרעי הכרפס לטיפול ביתר לחץ דם, דלקת מפרקים ראומטית ושגדון. כמו כן הם מתאימים לטיפול במצבי אנורקסיה – חוסר תאבון, כאבי שרירים ומפרקים ותהליכי דה- טוקסיפיקציה אביביים. בגישה הסינית זרעי הסלרי מטפלים גם בהנעת האנרגיה (צ'י) של הכליות והרחם וכך הם מסייעים לשיפור החשק המיני, אימפוטנציה והסדרת מחזור חודשי.
חליטת זרעי כרפס לטיפול באנורקסיה:
מבשלים 1 כפית זרעי כרפס אורגניים ב 250 מ"ל מים מטוהרים, בסיר סגור, במשך 20 דקות. מצננים ושותים במהלך היום.
בזמן הריון ראוי להימנע משימוש בזרעים מחשש לגירוי יתר של הרחם.
שמן עיסוי לכאבי מפרקים:
25 מ"ל שמן שקדים או זרעי ענבים
5 מ"ל
גבעול הכרפס נחשב למעדן מר-מתוק. אפשר לשלבו בבישול, להוסיפו לסלטים או לאפייה. אכילת גבעולי הכרפס נחשבה כבר בתקופה העתיקה כסגולה טובה להגברת זרימת חלב אם מניקה לאחר הלידה.
סלט מקרר לקיץ:
2 מלפפונים – לפרוס דק
2 גבעולי כרפס – לפרוס דק
1 כפית שומשום
1 כף אגוזי מלך קצוצים גס
לרוטב:
1 כפית סוכר חום
1 כף חומץ
1 כף רוטב סויה אורגני איכותי, ללא מונסודיום גלוטאמאט
1 כף יין לבן איכותי
1/4 כפית מלח ים אטלנטי גס
1 שן שום כתושה
1/2 כפית שורש ג'יג'ר טרי מגורד
לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך על הירקות. לפזר למעלה את השומשום ואגוזי המלך לצנן במשך כשעה ולהגיש לצד לחם מקמח מלא וגבינת עיזים איכותית. מתאים כארוחת ערב קייצית וקלילה.
שייק ירוק:
2 גבעולי כרפס
2 תפוחי עץ (חמוץ)
1/4 לימון (עם הקליפה)
חופן נבטי חמניה אורגניים
להכניס הכל למכונת מיצים ולשתות.
השייק מרענן, מחטא את דרכי השתן, מוריד לחץ דם, מחזק ומשפר את פעולת מערכת העיכול ונותן הרגשת חיוניות טובה.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על מירה כהן שטרקמן
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד
אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד
אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד
אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד
הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד