לפת - ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
המילה Brassica מתיחסת למשפחת המצליבים ופרושה לבשל באש וCampestris משמעה מישורים. באנגלית הוא נקרא, Turnip על שום צורתו. Turnas ביוונית זאת מקדחה והסיומת Nip מקורה במילה היוונית Napus – מסולסל, תלתל.
מוצא הלפת מסין ומרכז אסיה ובעת העתיקה היה ירק נפוץ שגודל הן במזרח בסין, בארצות המזרח התיכון וביוון, רומא ומצרים. בתקופת המשנה ישנם איזכורים של הלפת בכתובים: "לא יטע ראש הלפת בתוך הגבול מפני שהוא ממלאהו" (כלאים ג', א'). הרמב"ם מציין בין שאר תכונותיו, ש"נתאמת בניסיון שאכילת הלפת מבושל מחדד את הראות" ו"אכילת הלפת מבושל בבשר, או לבדו עוזר למשגל בנשים". ברפואה העממית בארצות השונות נעשה שימוש נרחב בירק לכיוח והוצאת ליחה ובעיות בדרכי הנשימה. לעומת זאת הלפת עשירה בויטמינים מקבוצת B וויטמין C הנהרסים בחלקם בתהליך הבישול. הלפת מכילה מינרלים חיוניים כגון ברזל, סידן, אשלגן, נחושת וזרחן. בישול הלפת מבטל את פעולת הרעלנים והופך אותו זמין למאכל ובריא. את עלי הלפת מבשלים עד עשרים דקות ואילו את השורש יש לבשל פרק זמן ארוך יותר, כ 40 דקות, עד שיתרכך.
אזהרה: לא מומלץ לאכול לפת טרי משום שמכיל חומרים הסותרים את פעולתם של אנזימים מפרקי חלבון. הבישול במים מנטרל את פעולתם. בנוסף ללפת תכונה גויטרוגנית הגורמת לאי ספיגת היוד בגוף.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
הקורס לארומתרפיה בהנחיית דר' אבי שני נטורופת מוסמך Ph.d- MbMd -N.d מומחה לנטורופתיה, רפלקסולוג מומחה… קרא עוד
מה הקשר בין מבנה הפנים שלכם ודפוסי התנהגות? האם ידעתם שמבנה הגולגולת שלכם משפיע על… קרא עוד
שיטת ‘איזון חיים’ היא שיטה עוצמתית של רפואת תדרים לאיתור ושחרור מתחים וחסימות אנרגטיות ורגשיות,… קרא עוד
הולכים לפתוח קורס ללימודי רפואה משלימה? מעבירים סדנה רוחנית, קורסים אונליין, קורס למטפלים? הוסיפו אותו… קרא עוד
למי מתאים הקורס? ✔ למי שרוצה ללמוד מקצוע משמעותי. ✔ למי שתחום הרפואה המשלימה, קורא… קרא עוד
הסדנה מתאימה למתעניינים חדשים בהכשרה בתחום הטיפול במגע ותנועה בכלל ובגישת טרייגר בפרט. הסדנה מתאימה… קרא עוד