סגולות הריפוי של הסלק
סגולות הריפוי של הסלק הם רבים. הסלק הוא שורש שגדל באדמה והוא עתיר ויטמינים ומינרלים וערכים תזונתיים חיוביים. כל מה שצריך לדעת יתרונותיו התזונתיים של הסלק.
סלק – יתרונות וערכים תזונתיים:
• טוב לעצירות ולבריאות מערכת העיכול. כסלט חי, מבושל או כמיץ.
• טוב לאנמיה מחוסר דם.
• הסלק מחזק צ'י (אנרגיה).
• טוב ללב – מחזק כלי דם ומונע מחלות לב (הליקופן-הפיגמנט האדום).
• מחזק מערכת חיסון.
• הסלק "מדבר" עם הכבד ומפחית שומנים.
• האשלגן והחומצה הפולית שבו מפחיתים סיכון ללחץ דם גבוה. תכולת אנטי אקסידנטים גבוהה מגנה על הביציות בשחלות והזרע באשכים מנזקי רדיקלים חופשיים.
איך לצרוך סלק?
מיץ סלק הוא משקה הדם, מרחיב עורקים לזרימת דם טובה (אין לצרוך מיץ סלק כסולן).
מתכון להכנת מיץ במכונת מיצים:
– 3 גזרים בינוניים.
– 1 סלק בינוני או שנים קטנים.
– 3 גבעולי סלרי.
להוסיף 1 כפית שמן זית, 1/2 כפית מיץ לימון.
לשתות מיד לבריאות ולרוויה.
במיץ מקבלים את תמצית הויטמינים והמינרלים בספיגה אופטימאלית.
• שימו לב ואל תיבהלו: הסלק צובע את השתן והצואה באדום.
מתכון לסלט סלק קל ומהיר הכנה:
– 2 סלקים בינוניים טריים מבושלים. (אני מבשלת 4-5 דקות במיקרו) לצנן לחתוך לקוביות.
– בקערת סלט לקצוץ בצל ירוק את החלק הירוק והלבן נותן צבעוניות יפה, לקלות צנוברים ולהוסיף שמן זית ולימון. לערבב ומוכן להגשה. אפשר לקצוץ מספר עלי נענע לארומה.
טעים ומצוין אין כמוהו. קל הכנה, בריא ומזין דם.
הסלק הוא שתלטן בצבע ובדרך כלל קשה לשלב אותו בסלטים שונים כי הוא המלך וכמלך הוא רוצה לשלוט.
* ניתן להשיג סלק מבושל בואקום.
מתכון לסלק אפוי וטעים מאד (כמובן פשוט):
את המתכון ראיתי בתוכנית של השף אהרוני, ניסיתי ואהבנו מאד, מעדן ממש.
1. מספר סלקים טריים בגודל בינוני. קולפים וחותכים לפלחים לא דקים.
2. מסדרים בתבנית אפייה על נייר אפייה. אני הוספתי
מתכון לבורשט רומני (מרק סלק):
חומרים:
– 1 בצל בינוני
– 1 פלפל אדום טרי
– 2 גזרים בינוניים
– 2 סלקים בינוניים
רצוי להכין את כל המרכיבים על השיש בקעריות כמו בתוכניות בישול בטלוויזיה.
הכנה:
1. קוצצים את הבצל קטן, את הפלפל קטן, מגרדים את הגזר והסלק (במגררת או מכשיר מנדולינה או מג'ימיקס) בסיר עם מעט שמן מתחילים לאדות את הבצל, מוסיפים את הפלפל, הגזר והסלק ונותנים לכל התערובת אידוי קצר.
2. מוסיפים מים בטמפרטורת החדר כ2 עד 21/2 ליטר מים, מוסיפים מלח, פלפל.
3. משאירים לרתוח על אש קטנה עד לריכוך הירקות בין 30 ל 35 דקות.
4. מוסיפים 1 כף מיץ לימון ומעט סוכר.
טועמים ומשלימים טעמים.
בהצלחה.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על לילית בנדל
שיטת ‘איזון חיים’ היא שיטה עוצמתית של רפואת תדרים לאיתור ושחרור מתחים וחסימות אנרגטיות ורגשיות,… קרא עוד
הולכים לפתוח קורס ללימודי רפואה משלימה? מעבירים סדנה רוחנית, קורסים אונליין, קורס למטפלים? הוסיפו אותו… קרא עוד
למי מתאים הקורס? ✔ למי שרוצה ללמוד מקצוע משמעותי. ✔ למי שתחום הרפואה המשלימה, קורא… קרא עוד
הסדנה מתאימה למתעניינים חדשים בהכשרה בתחום הטיפול במגע ותנועה בכלל ובגישת טרייגר בפרט. הסדנה מתאימה… קרא עוד
מוזמנים לסדנת נרות הופי פרקטית ומעשית המשלבת: לימוד טיפול בנרות הופי. עיסוי אוזניים עם שמנים… קרא עוד