הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9% תאית שאינה מתעלת וחומצה פיטית הקושרת את מרבית המינרלים ומונעת מהם להיספג. אכילת הסובין ביחד עם יוגורט המכיל הרבה סידן, סותרת את פעולת החומצה הפיטית ומאפשרת לחלק מהמינרלים להיספג. התאית מגרה את דפנות הקיבה והמעיים ומאיצה אצל אדם בריא את עיכול המזון ותנועת המעיים (פריסטאלטיקה) לצורך ריקון הפסולת.
סובין מכיל בעיקר סיבים לא מסיסים המתפרקים ב 50% על ידי חיידקי המעיים ויוצרים נפח לצואה המאפשרת את דחיפתה על ידי תנועת שרירי המעיים. ככל שתנועת המעיים מהירה יותר וזמן ריקון הפסולת מתקצר, מתמעטים הרעלים שנספגים לדם.
חשוב להקפיד שתערובת הסיבים הלא מסיסם (סובין) תכיל רבע כמות סיבים מסיסים (גוארגם) משום שהסיבים המסיסים מתעכלים כמעט בשלמותם על ידי חיידקי המעיים החיונים ומהווים מצע לגידולם. כמו כן בגלל מסיסותם הם סופחים רעלים, שומנים וסוכרים ועוזרי להפרישם בצואה. לעיתים הוספה של סיבים למזון גורמת להיווצרות גזים במערכת העיכול. במקרה זה יש להעלות בהדרגה את כמות הסיבים.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד
אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד
אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד
אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד
הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד