פאפאיה
מוצאו של הפרי מברזיל וזרעיו נדדו בדרכי המסחר של התרבויות הקדומות עד מרכז אמריקה. שם הפרי בפי הילידים היה אבאבאי ((Ababai, אך הוא שובש לפאפיאה בפי הספרדים. המילה Carica היא שם כולל שניתן לפירות דמויי תאנה כמו Ficus carica. כאשר נחתו הספרדים בראשות קורטז בשנת 1519 בגווטמאלה של היום, קיבלו אותם ראשי המיאה בסעודת מלכים על טהרת הבשר. רבים מן המלחים סבלו לאחר מכן מבעיות עיכול ואז הורו המארחים להאכיל אותם בפירות פאפאיה. ההשפעה המהירה של הפרי על מערכת העיכול הפתיעה את הספרדים ומאז הם הפיצו את זרעיו והחלו לגדלו בפיליפינים ומשם התפשט לכל העולם.
הפאפאיה דלה בחלבונים ובשומנים, אך עשירה בבטא קרוטין, בויטמיני B ובויטמין C. בנוסף היא מכילה מינרלים חיונים כגון ברזל, סידן, נתרן ואשלגן.
בפאפיאה מצוי אנזים בשם פאפאין המפרק חלבונים ומחדש את הקולגן ומכן השימוש הנרחב לצרכי קוסמטיקה ובעיות במערכת העיכול.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
מה הקשר בין מבנה הפנים שלכם ודפוסי התנהגות? האם ידעתם שמבנה הגולגולת שלכם משפיע על… קרא עוד
שיטת ‘איזון חיים’ היא שיטה עוצמתית של רפואת תדרים לאיתור ושחרור מתחים וחסימות אנרגטיות ורגשיות,… קרא עוד
הולכים לפתוח קורס ללימודי רפואה משלימה? מעבירים סדנה רוחנית, קורסים אונליין, קורס למטפלים? הוסיפו אותו… קרא עוד
למי מתאים הקורס? ✔ למי שרוצה ללמוד מקצוע משמעותי. ✔ למי שתחום הרפואה המשלימה, קורא… קרא עוד
הסדנה מתאימה למתעניינים חדשים בהכשרה בתחום הטיפול במגע ותנועה בכלל ובגישת טרייגר בפרט. הסדנה מתאימה… קרא עוד
מוזמנים לסדנת נרות הופי פרקטית ומעשית המשלבת: לימוד טיפול בנרות הופי. עיסוי אוזניים עם שמנים… קרא עוד