מוצאו של הפרי מברזיל וזרעיו נדדו בדרכי המסחר של התרבויות הקדומות עד מרכז אמריקה. שם הפרי בפי הילידים היה אבאבאי ((Ababai, אך הוא שובש לפאפיאה בפי הספרדים. המילה Carica היא שם כולל שניתן לפירות דמויי תאנה כמו Ficus carica. כאשר נחתו הספרדים בראשות קורטז בשנת 1519 בגווטמאלה של היום, קיבלו אותם ראשי המיאה בסעודת מלכים על טהרת הבשר. רבים מן המלחים סבלו לאחר מכן מבעיות עיכול ואז הורו המארחים להאכיל אותם בפירות פאפאיה. ההשפעה המהירה של הפרי על מערכת העיכול הפתיעה את הספרדים ומאז הם הפיצו את זרעיו והחלו לגדלו בפיליפינים ומשם התפשט לכל העולם.
הפאפאיה דלה בחלבונים ובשומנים, אך עשירה בבטא קרוטין, בויטמיני B ובויטמין C. בנוסף היא מכילה מינרלים חיונים כגון ברזל, סידן, נתרן ואשלגן.
בפאפיאה מצוי אנזים בשם פאפאין המפרק חלבונים ומחדש את הקולגן ומכן השימוש הנרחב לצרכי קוסמטיקה ובעיות במערכת העיכול.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד
אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד
אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד
אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד
הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד