זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על כן מעבדים אותה לקמח ולפתיתים (קוואקר). בתהליך העיבוד תופחים אותה בעזרת אדים חמים, וכך נהרסים האנזימים המקלקלים והיא נשמרת לזמן רב. למרות היותה דלה בחומצה האמינית ליזין היא עשירה יותר בחלבונים משאר הדגנים. כמו כל יתר הדגנים היא עשירה בחומצה פיטית הקושרת את המינרלים ומונעת מהם להיספג. על כן מומלץ לאכול את הקוואקר עם חלב העשיר בסידן. הסידן נקשר לחומצה הפיטית, מבטל את פעולתה ומאפשר למינרלים המצויים בה להיספג בצורה אופטימאלית. תוספת החלב הופכת את שיבולת השועל למזון מושלם מבחינה תזונתית לתינוקות, ילדים, מבוגרים ומחלימים, עקב תוספת הליזין וה B12. לשיבולת שועל השפעה מיטבה על מערכת העצבים, היא המזינה והמחזקת מבין כל הדגנים והפחמימות, יש לה פעולה מרגיעה ונוגדת התכווצויות. היא מכילה חלבונים, שומנים מרביתם חד ורב בלתי רוויים, תאית, נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל, זרחן, קובלט, פלואור, יוד, B1, B2, וניקוטינאמיד.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד
אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד
אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד
אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד
הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד