התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו בשפת המקומיים "מקור חיים". מסופר שהמתיישבים הראשונים באמריקה הצפונית שנחתו בחופי מסצו'סט, כמעט גוועו ברעב עד שהאינדיאנים המקומיים לימדו אותם לגדל תירס. התירס הובא לאירופה במאה ה 16 ומשם התפשט לשאר חלקי העולם ובמקביל המתישבים הלבנים באמריקה החלו להפיץ את גידוליו. בארץ ישראל הוא אוקלם מעט לפני מלחמת העולם הראשונה ונזרע בשדות המושבה כינרת.
התירס עשיר בעמילן, אך לחלבון שלו הזאין ערך תזונתי נמוך משום שדל בחומצת אמינו חיוניות כגון מטיונין ליזין וטריפטופן. כאשר משרים את התירס בסיד כפי שנוהגים המקסיקנים בזמן הכנת הטורטילס, הופך הטריפטופן לזמין וערכו התזונתי של התירס עולה. שמן נבטי התירס עשיר בחומצות שומן רב בלתי רוויות, בויטמין E ובבטא קרוטן.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד
אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד
אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד
אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד
הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד