תירס - ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו בשפת המקומיים "מקור חיים". מסופר שהמתיישבים הראשונים באמריקה הצפונית שנחתו בחופי מסצו'סט, כמעט גוועו ברעב עד שהאינדיאנים המקומיים לימדו אותם לגדל תירס. התירס הובא לאירופה במאה ה 16 ומשם התפשט לשאר חלקי העולם ובמקביל המתישבים הלבנים באמריקה החלו להפיץ את גידוליו. בארץ ישראל הוא אוקלם מעט לפני מלחמת העולם הראשונה ונזרע בשדות המושבה כינרת.
התירס עשיר בעמילן, אך לחלבון שלו הזאין ערך תזונתי נמוך משום שדל בחומצת אמינו חיוניות כגון מטיונין ליזין וטריפטופן. כאשר משרים את התירס בסיד כפי שנוהגים המקסיקנים בזמן הכנת הטורטילס, הופך הטריפטופן לזמין וערכו התזונתי של התירס עולה. שמן נבטי התירס עשיר בחומצות שומן רב בלתי רוויות, בויטמין E ובבטא קרוטן.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
הקורס לארומתרפיה בהנחיית דר' אבי שני נטורופת מוסמך Ph.d- MbMd -N.d מומחה לנטורופתיה, רפלקסולוג מומחה… קרא עוד
מה הקשר בין מבנה הפנים שלכם ודפוסי התנהגות? האם ידעתם שמבנה הגולגולת שלכם משפיע על… קרא עוד
שיטת ‘איזון חיים’ היא שיטה עוצמתית של רפואת תדרים לאיתור ושחרור מתחים וחסימות אנרגטיות ורגשיות,… קרא עוד
הולכים לפתוח קורס ללימודי רפואה משלימה? מעבירים סדנה רוחנית, קורסים אונליין, קורס למטפלים? הוסיפו אותו… קרא עוד
למי מתאים הקורס? ✔ למי שרוצה ללמוד מקצוע משמעותי. ✔ למי שתחום הרפואה המשלימה, קורא… קרא עוד
הסדנה מתאימה למתעניינים חדשים בהכשרה בתחום הטיפול במגע ותנועה בכלל ובגישת טרייגר בפרט. הסדנה מתאימה… קרא עוד