למרות טעמו החמוץ של הלימון (כך הוא נחווה בבלוטות הטעם על הלשון), אך בקיבה נחווה הלימון כבסיסי. זו הסיבה שבחילות,… קרא עוד
מעט על חלב פרה: חלב פרה מכיל כמות טובה של סידן (120 מ"ג), אך כמות הזרחן הגבוהה שבו (87 מ"ג)… קרא עוד
מעט על כרוב: השם הלטיני Brassica הוא השם של כל משפחת המצליבים (עלי הכותרת של הפרחים מסודרים בצורת צלב) הכוללת… קרא עוד
מעט על עגבניה: משמעות השם המדעי שניתן לעגבניה הוא "פרי הזאב האכיל" מוזר לא?! בכל אופן במאה ה16 האמינו שקיימת… קרא עוד
מעט על קפה: מוצא הקפה מאתיופיה ממחוז במזרח אתיופיה בשם Kaffa. הראשונים שעשו בו שימוש היו אנשי שבט הגלה שנהגו… קרא עוד
מעט על תאנים: מוצא עצי התאנים מפרס, א"י, סוריה ואסיה הקטנה (תורכיה). השם הלטיני Carica נגזר ממוצאה באסיה הקטנה, מאזור… קרא עוד
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך… קרא עוד
מעט על פרג: כולנו כבר יודעים היום שצמח הפָּרָג הוא המקור לייצור אופיום: אז ראשית מדובר בפרג תרבותי, בעל פרחים… קרא עוד
דובדבן - פרי קטן אך עשיר בנוגדי חמצון דובדבנים עשירים בנוגדי חמצון טבעיים והם מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ואף יעילים… קרא עוד
מעט על צנון: הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. מוצאו באזור מזרח הים… קרא עוד
מעט על אוכמניית הגוג'י ברי אוכמניית הגוג'י ברי תפסה לה מקום של כבוד בין מזונות העל בזכות תכולתם המכובדת של… קרא עוד
מעט על חזרת: חזרת הגינה נפוצה בארצות דרום מזרח אירופה ומערב אסיה ויתכן שמוצאה מהונגריה. הבוטניקאי הרומאי פליני (מאה 1… קרא עוד