פרג – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תוסיפו פרג לתפריט היומי שלכם. מדהים!
מעט על פרג:
כולנו כבר יודעים היום שצמח הפָּרָג הוא המקור לייצור אופיום: אז ראשית מדובר בפרג תרבותי, בעל פרחים לבנים או כחולים/ארגמניים, המכיל זרעים שחורים אפרפרים או לבנים. את האופיום, מפיקים מהשרף החלבי המצוי בו ולמען הדיוק, מאלקלואידים שונים המצויים בשרף. חשוב להזכיר כי זרעי הפרג התרבותי, אינם מכילים כלל אופיום ובהם משתמשים לתיבול ואפיה.
מהאופיום מפיקים תרופות קונבנציונאליות מוכרות כמו מורפין, נרקוטין, קודאין, פפוורין, תבאין ואת סם האופיום גם.
אם החלטתם למלא את אוזניו של הרשע המן בפרג, כדאי שתיגשו לשוק ותבקשו שיטחנו את הפרג מולכם – וזאת על מנת להימנע משימוש בפרג שמקורו בשקיות שעומדות זמן רב וטעמו של הפרג מר.
למה בעצם הפרג מר?
על זרעי הפרג השלמים יש חיידק – (לא רעיל!)
החיידק לא יכול לפצח את קליפת הזרע. אך אם טוחנים את הפרג, הוא יכול לחדור ועם הזמן לגרום לפרג להיות מר. לכן, כשאתם יוצאים לשוק/חנות התבלינים לרכוש פרג, הקפידו שהפרג יהיה שלם ויטחן מולכם כדי לוודא שאינו מר.
פרג – חומרים פעילים וערכים תזונתיים:
בפרג תוכלו למצוא כמות נדיבה של סידן, אבץ, אשלגן, זרחן, מנגן, מגנזיום, סיבים תזונתיים ו-530 קלוריות (ל-100ג')!
אז למה בעצם הפרג שנוי במחלוקת?
יש אנשים שמפתחים רגישות לפרג. אצל חלק זה יתבטא בגרד, אצל חלק אחר זה יתבטא בעצירות (בשל ריבוי הסיבים התזונתיים שבפרג – להם מומלץ להגביר את כמות הנוזלים בשתייה – מים!) תופעת לוואי של עייפות מוכרת גם ולקינוח, יש גם את אלו שיהיו עליזים ושמחים יותר אחרי אכילת פרג…