רפואה משלימה

אננס – אננס יתרונות בריאותיים

זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תוסיפו אננס לתפריט היומי שלכם. מדהים!

הידעתם? לאננס יש הרבה יתרונות בריאותיים בפרי האננס מצוי אנזים בשם ברומלין, אנזים זה עוזר לפירוק חלבונים. פעולתו זו היא למעשה תרומה עיקרית שלו לעיכול. הברומלין מאוד עוזר נגד מצבים דלקתיים רבים.

אננס הוא יליד פרגוואי שבדרום אמריקה ומשם התפשט לאיי הודו. האגדה מספרת שקולומבוס הוא זה שהביא את הפרי לאירופה מדרום אמריקה.
האננס גדל מצוין באקלים טרופי כמו בתאילנד, הודו, הוואי ואזורים טרופיים בדרום אמריקה ואפריקה. בארץ הוא גדל בחממות שמדמות אקלים טרופי.
האננס שייך למשפחת הברומלים ועשיר ביותר באנזימים. אנזים הברומלין שנמצא באננס הוא בעל ערך תזונתי בריאותי גבוה.
טעמו של האננס – מתוק חמצמץ ועסיסי ביותר.
פרי האננס מכיל ויטמין C בכמות גדולה, והוא חשוב לחיזוק העצמות, חיזוק המערכת החיסונית ומכיל עוד ויטמינים ומינרלים רבים.

ברומלין:
התועלת העיקרית של אנזים הברומלין הוא בתהליכי העיכול.
– עוזר בפירוק החלבונים שבמזון.
– עוזר לבריאות הפה והחניכיים.
– עוזר בניקוי דרכי הנשימה.
– עוזר בסילוק ליחה מהגרון.
– מיץ אננס קוטל תולעי מעיים.

הברומלין ותכולת הויטמין C שהוא מכיל מאיצים תהליכי ריפוי בגוף. מפיקים תועלת רבה במחלות פרקים בעיקר אוסטאוארטריטיס, בזכות השילוב של ברומלין וויטמין C שבו.
הברומלין יעיל בריפוי חבלות ספורט.
האנזימים טובים לריכוך בשר בתחמיץ (מרינאדה).
מצוין נגד בחילות הריון.
ועוד…

התועלת הבריאותית הרבה היא אך ורק מפרי טרי.

קיימים מתכונים רבים המשלבים אננס:
• עוגות
• גלידת אננס עשויה עם קצפת
• סורבה אננס ובהגשה סירופ מייפל מעל.
• פנקייק עם אננס וסירופ מייפל (מתכון בהמשך)
• סלט וולדרוף קלאסי
• תפריטים רבים לצלייה של בשר כמרכך בשר וטעם
• מתכוני סלטים בשילוב אננס
• קינוחים ומנות אחרונת
• יין אננס או ליקרים

אפשר להשתמש בפרי טרי (להפיק את התועלות הבריאותיות של הפרי) ואפשר להשתמש בפרי משומר. אני דוגלת באכילת פרי טרי שמיץ ניגר מהנגיסה הראשונה.

מתכון לפנקייק קל ומהיר הכנה. ילדים אוהבים לאכול אותם ואפילו לעזור בהכנתם.
חומרים להכנת 10-12 לביבות:
– 1 כוס קמח רגיל (אפשר לנסות לערבב חצי כמות של קמח מלא, אין לי ניסיון בזה).
– 2 כפיות אבקת אפייה
– 2 כפות סוכר (או פחות)
– 1 ביצה
– 3/4 כוס חלב
– 2 כפות שמן רגיל
– 1 שקית סוכר וניל
מגוון סירופים: מייפל, שוקולד, רכז רימונים ועוד….

הכנה:
1. מערבבים: קמח ואבקת אפייה יחד, מסיפים את הסוכר.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, החלב , סוכר וניל ושמן.
3. שופכים את הנוזלים לתוך הקמח, מערבבים לא מדי חזק בכדי שאבקת האפייה לא תאבד את יעילותה.

כלים:
– מחבת טפלון או מחבת עם שקעים או רינגים מיוחדים לפאנקייק.
אם עושים במחבת: שופכים עם מצקת 3 – 4 מצקות (לפי גודל המחבת)
אם עושים עם רינגים אפשר אחד אחד או 2-3 לפי גודל המחבת.

אין צורך להפוך, זה מתנפח מאבקת האפייה. מספר רגעים, להוציא וכך להמשיך עד גמר התערובת. מערימים בצלחת.

בהצלחה.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על לילית בנדל

מחפש מטפלת מומלצת ברפואה משלימה / יועץ רוחני מומלץ? כל המטפלים והיועצים המומלצים עכשיו באינדקס אלטרנטיבלי
שתף - זה יעזור לנו

כתבות אחרונות

לימודי קונסטלציה משפחתית

אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד

נובמבר 5, 2024

לימודי קונסטלציה משפחתית

אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד

נובמבר 5, 2024

קורס נומרולוגיה אונליין / קורס נומרולוגיה דיגיטלי

אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד

אוקטובר 15, 2024

לתקשר טוב – לחיות טוב. סדנת NLP בבאר שבע

אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד

ספטמבר 4, 2024

קורס לפיתוח ויישום מודעות רוחנית ותקשור

אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד

אוגוסט 29, 2024

קורס מרוכז להכשרת מטפלים בשיטת מוח אחד / קינסיולוגיה

הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד

אוגוסט 21, 2024