צמחי מרפארפואה משלימה

גינה מרפאה

גינת צמחי מרפא משרתת אותנו כארון תרופות של רפואה טבעית. ארון זמין, מתחדש ובריא

הגיע הזמן לרענן ולחדש את גינת צמחי המרפא.

מה כדאי לשתול בגינה שלנו?

צמחי מרפא וצמחי תבלין:
קמומיל – פרחי הקמומיל יפרחו בלבן וצהוב באביב ומהם אפשר להכין חליטות צמחים ומיצויי אלכוהול לעונות הבאות. הקמומיל מתאים לטיפול בדלקות, כיבים, פציעות, זיהומים, כאבי בטן, גרד, אזים ועוד שימושים מגוונים.

מליסה רפואית – לאי שקט, דיכאון, חרדה, נדודי שינה, מרוממת מצב רוח ומרגיעה.

רוזמרין רפואי – מחזק מערכת עצבים ולב, למצבי תשישות וחולשה, מיגרנה, לחץ דם נמוך, נשירת שיער, דמנציה ועוד.

לבנדר – מפיג גזים, מטפל באי שקט, מרגיע, כאבי ראש, קשיי עיכול עם גאזים.

טימין – מחזק, מחטא, נוגד שיעול, מטפל במצבי הצטננות ושפעת ונוגד תולעי מעיים.

נענע – מונעת הקאות, מרפה כלי דם הקפיים, ממריצה מיץ מרה, משככת כאבים.

מרווה – מפיגה הזעה ומסלקת חום וטובה לגלי חום בגיל המעבר, נוגדת עוויתות, מורידה רמת סוכר בדם.

כורכום – הכורכום יתחיל לפרוח בתקופת האביב ויתן גזעי שורש כתומים. אפשר לייבש את השורשים ולהכין אבקה וגם לשלבם טריים בבישול. הכורכום מטפל בדלקות מפרקים ניווניות, סרטן, כבד שומני, שומנים בדם, פינוי רעלים, פסוריאזיס ועוד.

זוטה לבנה – מושכת דבורי דבש, טובה לטיפול בכאבי בטן, חיטוי פצעים בחלל הפה ומצבי הצטננות.

עצי פרי:
הדר: לימון ומנדרינה – פצצה של ויטמינים וביופלבנואידים. הלימון מחטא פצעים, אנטי דלקתי, מסייע באי סדירות קצב הלב ועוד ועוד.

פסיפלורה – הפרי מטפל במצבים רבים: מוריד לחץ דם גבוה, מרגיע ומחטא ונוגד דלקת.

ולא אוכל לסיים את המאמר השבועי לפני שאביא לכם מתכון טעים וקל להכנה לימים אלו של חורף. אביא מתכון מבית סבתי וסבי ז"ל, שנהגו להגישו בתקופת ט"ו בשבט. בספרדית של יהודי סלוניקי המתכון נקרא Ashure ובעברית אקרא לו מקפא גריסים (הגם שאינו קפוא).

אופן ההכנה:
1 כוס גריסי פנינה
כוס וחצי מים
2 כפות סוכר חום

לבשל הכל במשך כ 40 – 50 דקות. לדאוג שהגריסים יהיו מכוסים במים. לאחר 30 דקות ראשונות של בישול בגז נמוך וסיר מכוסה להוסיף 1 כף קמח תירס (קורנפלור) מעורבב ב 2 כפות מים. להוסיף לתבשיל ולהמשיך לבשל.

להסיר מהגז ולמזוג לקעריות הגשה אישיות קטנות. לפזר צימוקים אורגניים ולצנן במקרר.
בהגשה להוסיף מי ורדים או דבש, מעט קינמון ואגוזים קצוצים.

ניתן לאכלו בטמפרטורת החדר. הקינמון מחמם, הגריסים מזינות ומאזנות סוכר והמנה משביעה וטעימה. היהודים הספרדים נוהגים להגישו בט"ו בשבט עם פירות יבשים, תורמוס, שקדים לחים ועוגיות סולת מתוקות מעוטרות בבוטנים.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על מירה כהן שטרקמן

Back to top button