אוכל בריארפואה משלימה

חיוכי אוזני המן – מתכון לאוזני המן בריאים

פורים מגיע ביחד עם האוזני המן, כמו פסח עם המצות וחנוכה עם הסופגניות. ולצד ההנאה מתגנבות מחשבות כמו "לאכול או לא לאכול?" זה משמין?

לפעמים מגיעים להחלטה על כמות מסוימת של "חטאים" אבל בד"כ לא עומדים ב"הקצבה" ויש אוברדראפט של אוזני המן, סופגניות, מצות וכו' וכך האכילה גוררת רגשות אשם מודעים או לא מודעים והמן חוגג. יש כאלו שמאמצים את המוטו "מחר דיאטה". ומה זה מחר בימים אלו? אחרי פורים או אחרי פסח? פורים ופסח די צמודים וללא מאמץ אפשר לשמן היטב את העורקים בשומן טראנס. קל מאד לקלקל את מה שנתן לנו הטבע. הרבה יותר מסובך לתקן.

אבל אפשר גם אחרת. אפשר להנות מאזני המן מזינים, חגיגיים וטעימים. אני רוצה להציע כאן מתכון פשוט להכנה ומזין.

ההכנה מחולקת לארבעה שלבים קצרים: הכנת בצק, הכנת המלית, הכנת האוזניים ואפייה.

הבצק:

  • 2 כוסות קמח מחיטה מלאה מנופה
  • 1/2 כוס שמן סויה בכבישה קרה ולא מזוכך
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות יוגורט ביו
  • קליפת חצי אשכולית מגורדת
  • 2 ביצים אורגניות (שומרים חלמון אחד לציפוי)

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב. שומרים במקרר עד להכנת המלית.

המלית:
אפשרות ראשונה – פירות יבשים

  • 1 כוס של תערובת תמרים, תאנים וצימוקים – חתוכים ומושרים במים רותחים למשך 5 דקות
  • קליפת חצי אשכולית מגורדת
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לערבב היטב את כל חומרי המלית.

אפשרות שניה – פרג

  • 1 כוס פרג טחון
  • 1/4 כוס סילן
  • 1/4 כוס דבש

הכנת האזניים:
לרדד את הבצק על משטח מקומח ולהכין עיגולים באמצעות כוס רחבה.
מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול ומקפלים כל עיגול למשולש וסוגרים את הפינות בצביטה קטנה. אשר ליצור משולש מחוייך.

האפיה:
לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולהניח את אזני ההמן בעדינות על נייר האפייה במרחק זה מזה כדי לאפשר גדילה. לערבב את החלמון עם חצי כף סירופ מייפל ולהבריש מעל כל אוזן המן בנפרד. לאפות בחום בינוני כ 10 דקות.

לסכרתיים- להחליף את הסוכר בטיפות או אבקת סטיביה. למלית הפרג – להחליף את הסילן והדבש בסטיביה ואבקת חרובים

ומה קיבלנו כאן?
הקמח המלא ואגוזי המלך עתירי סיבים תזונתיים וויטמינים מסוג B . קמח מלא לא הופך לדבק בקיבה ובמעיים ואינו עוצר את תהליך העיכול, אינו מייצר חיידקים "רעים" וזורם הלאה באופן טבעי. הסיבים התזונתיים שבו מסיעים להברשת דפנות המעיים, לכידת שומנים וכולסטרול והוצאתם מהגוף בצורה עדינה וטבעית. הם גם נותנים הרגשה של שובע ו"בטן מלאה" וממתנים את הדחף להושיט יד ולקטוף אוזן נוספת מהצלחת.

קליפת האשכולית היא מזון מר שמעודד את פעילות הכבד ומשפיע לטובה על זרימת הדם למשאבת הלב וממנו לגוף. זרימה טובה של דם נותנת הרגשה רעננה וערנות חיובית, שמאד מתאימה לפורים.

הצימוקים מכילים ברזל והתאנים מכילים סיבים תזונתיים למכביר ונותנים מתיקות טבעית.

התמרים והתאנים נחשבים למזון יסודי וחשוב באזור אגן הים התיכון עוד מהתקופה המקראית. התאנה מכילה 4% חלבון וסוכרי טבעיים. התגובה הבסיסית של התמר והתאנה מאזנים את חומציות החיטה וכך אנחנו מקבלים מזון שאינו מעורר צרבות ואינו פוגע במאזן החומציות בגוף.

שילוב הסוכרים הטבעיים עם הסיבים התזונתיים משפיע לטובה על האינדקס הגליקמי. וכך, למרות שאנחנו אוכלים "משהו מתוק" אין יצירה של תשוקה ורעב למתוק. ובמקום שהשכל יגיד "לא" לאוזן השלישית, הגוף אינו מעוניין בעוד.

ולגבי הפרג – יש בו כמות טובה של סידן. ב 100 גר' פרג אנחנו מקבלים 1500 מ"ג סידן. כמו כן יש בו אשלגן, זרחן, מגנזיום ומנגן. כדי להשיג ארומה טובה של הפרג, מומלץ לטחנו בסמוך לרכישה.

מומלץ להגיש את אזני ההמן עם משקה סיידר חם מתובל במקל קינמון וחיתוכי תפוח עץ טרי. המשקה מתקתק ומחמם וגורם לעליזות ושמחה.
אפשרות נוספת – חליטת עשב לימון. הארומה של הצמח נותנת הרגשה של אושר.

מאחלת באהבה פורים שמח ומהנה

ליצירת קשר ופרטים מלאים על מירה כהן שטרקמן

Back to top button