צמח הכמון: מקור, תכונות וסגולות
מוצא הצמח מתורכמיניסטאן או ממצרים העילית. כבר בימי קדם הוא גודל כצמח תבלין ולצרכי מרפא בהודו, סין ארצות מזרח הים התיכון והסהר הפורה. מקור השם הלטיני cuminum מעברית (כמון) ומאכדית עתיקה-kamunu. הכמון מופיע בכתביהם של היפוקרטס (מאה 5 לפנה"ס) ודיוסקורידס (מאה 1 לספ"נ). פליני (מאה 1 לספ"נ) כתב שהרומאים נהגו לאכול זרעי כמון מעושנים כדי לתת לעור פניהם גוון חיוור שנחשב בתקופתם לאידאל היופי. לצרכי ריפוי הם נהגו לאכול זרעי כמון בפרוסת לחם במרתח של מים או בהשריה ביין. היוונים האמינו שהוא מאכל מעורר אהבה וקשרוהו לקופידון אל האהבה.
הנביא ישעיהו מציין כי זרעוהו בפיזור ואת זרעיו חבטו בשבט ולא דשו בכלי דייש כבדים (ישעיהו כ"ח, כ"ה-כ"ז). בתקופת המשנה השתמשו בו כתבלין לזריה על הלחם על שום ריחו הנעים "שאין טעם כמון אלא ריח כמון" (תרומות פ"י, מ"ד). בימי הביניים היה הכמון התבלין פופולארי והאמינו בסגולותיו לעורר אהבה ולמנוע בגידות. החל מהמאה ה-14 ירד קרנו באירופה בעקבות חדירת הקימל שנחשב לבעל ארומה עדינה יותר. זרעי כמון מכילים מרכיב אתרי פעיל בשם כומינול המקנה לו את הריח הנעים. הוא מעורר את הפרשת מיצי העיכול, מרגיע את הקיבה, מעודד ייצור חלב, מונע היווצרות גזים בקיבה ובעל השפעה על מערכת העצבים והמערכת ההורמונאלית.
טיפול טבעי בעזרת כמון:
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים מתחומים שונים המעוניינים… קרא עוד
אתם מוזמנים לקורס קונסטלציה משפחתית - כלים טיפוליים הקורס מיועד למטפלות ומטפלים. 10 מפגשים עשירים,… קרא עוד
אנחנו שמחים להציג לכם קורס נומרולוגיה אונליין מלא בהנחייתה של סיגלית שוורצמן. הקורס מלווה בסרטוני… קרא עוד
אתם מוזמנים לסדנת NLP ייחודית הנערכת בבאר שבע בה נלמד כיצד לשפר את התקשורת הבין-אישית… קרא עוד
אתם מוזמנים בשנה מאתגרת זו, בלשון המעטה, ובכלל, שנחבר לחוסן הפנימי ולמודעות הרחבה שתאפשר לנו… קרא עוד
הקורס המרוכז ללימוד שיטת מוח אחד מיועד למטפלים שבתקופה זו רוצים להוסיף כלי משמעותי וחשוב… קרא עוד