אוכל בריארפואה משלימה

משמש – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

ה מה שיקרה לגוף שלכם אם תוסיפו משמש לתפריט היומי שלכם. מדהים!

מעט על משמש:

המילה Prunus משמעה בלטינית לחתוך בצורה מעוגלת ו Armeniaca משום שהרומאים סברו בטעות שמוצא הפרי מארמניה. השם האנגלי apricot התגלגל מהמילה הערבית אל בירקוק, מספרד המוסלמית ומהמילה הלטינית Praecox ומשמעותם פרי שמבשיל מוקדם (המשמש מבשיל כבר בחודש אפריל). ישנו פרוש נוסף שמקור השם מהמילה הלטינית Aperitum שפרושה פרי שנפתח בקלות.
מוצא המישמש מצפון סין שם היה מוכר כגידול חקלאי לפני כ 4000 שנים. משם הזרעים נדדו בדרכי המסחר הקדומות לאזור הים הכספי וגידול העץ התפשט בקרב עמי הקווקז ובארמניה עד שנהיה לסמלה של הממלכה. כפי הנראה הצבאות של אלכסנדר מוקדון הביאו לראשונה את הזרעים מאסיה מגבול ארמניה והפיצו אותם בארצות המזרח הקדום. בשנת 70 לפנה"ס הרומאים התוודעו לפרי דרך כיבוש אסיה הקטנה והממלכה הסלווקית. בתקופת הנרי השמיני הובא העץ לאנגליה דרך איטליה ובמאה ה 18 מסיונרים ספרדים שתלו לראשונה עצי משמש בקליפורניה.

המישמש עשיר בבטא קרוטן ( 1270 מק"ג) ובויטמין C ומכילים כמות ניכרת של ויטמיני B. כמו כן מינרלים חיוניים כגון ברזל, סידן, אשלגן, נחושת ואבץ. בגלל היחסים בין הנתרן (2 מ"ג) לאשלגן (320 מ"ג) זהו פרי מצוין להורדת לחץ דם. המשמש מכיל כמות גבוהה של מינרלים. 100 ג' משמש מספק 3% מרמת הצריכה היומית של המינרלים החיוניים ובעל ערך תזונתי של 50 קלוריות.

משמש – יתרונות בריאותיים:

  • אנמיה: כנ"ל.
  • שחפת: כנ"ל.
  • עצירות: לאכול בערב תערובת של אפרסקים שזיפים ומשמשים. הפירות הללו גורמים לניעות (פריסטלטיקה) של המעיים.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

Back to top button