קישואים – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תוסיפו קישואים לתפריט היומי שלכם. מדהים!
מעט על קישואים:
הקישואים שייכים למשפחת הדלועיים וארץ מולדתם ארצות הברית, אך כיום אפשר למצאם בכל העולם. קישואים בתזונה עוזרים למנוע ייצור עודפי כולסטרול וגם מסיבה זאת הם מומלצים במיוחד בתפריט של אוכלוסיה המבוגרת. הסיבים התזונתיים של הקישואים משפרים ומזרזים הוצאת טוקסינים (רעלנים) מהגוף.
קישואים – חומרים פעילים וערכים תזונתיים:
הקישוא מכיל מעט פחמימות, פקטין, מינרלים מבססים, כגון אשלגן ונתרן, מעט ברזל ונחושת, ויטמין C, A , B3 ,B2 ,B1 ועוד. הוא עשיר בתאית ומפעיל את הפריסטלטיקה של המעיים, מגביר הפרשת אנזימי העיכול, מזרז ומשפר את תהליך העיכול כולו.
משתמשים בקישואים טריים, מבושלים או מאודים. המתכון פשוט מאד: מגורדים דק קישוא עד שיראה כעיסה. מכינים כל פעם טרי! מתחילים לאכול את עיסת הקישוא מכף אחת ביום ובהדרגה מגיעים ל- 1/2 כוס פעמיים עד שלוש ביום, חצי שעה לפני האוכל. הטיפול נמשך חודש וחצי – חודשיים ואז מפסיקים אותו ל- 10 ימים. במידת הצורך אפשר לחזור על הטיפול.
קישואים – יתרונות בריאותיים:
אנשים עם בעיות במערכת הקרדיו-וסקולרית כגון: איסקמיה, תעוקת לב, יתר לחץ דם, תרשת עורקים, הפרעות קצב יכולים להעזר בקישוא כטיפול טבעי תומך.
לסובלים ממחלות כבד, אבנים בכיס מרה, סוכרת, קוליטיס, אנמיה, גאוט, השמנת יתר, נדודי שינה, בצקות מסיבות שונות, מחלות עור ועוד.
לאנשים הסובלים מאולקוס בקיבה או בתריסריון, מגסטריטיס (עם עודף חומציות), פנקראטיטיס מומלץ להשתמש בקישואים מגורדים שעברו בישול או אידוי (עדיף). אפשרות נוספת – להשתמש במיץ קישואים טרי. מתחילים מכף פעם או פעמיים ביום, עולים בהדרגה ומגיעים לכמות של חצי כוס מיץ 3 – 4 פעמים ביום 15 – 20 דקות לפני האוכל. לאנשים עם בעיות במערכת העיכול בשלב האקוטי או למי שיש לו רגישות מוגברת למיץ, מוהלים אותו במים ביחסים שווים (כלומר כוס תערובת).
ומה עם האנשים שלא סובלים מהמחלות שצוינו קודם?
לא צריך להיות חולה כדי לאזן תהליכים בגוף ולהתנקות מרעלנים שצברנו!
אין לראות במידע זה המלצה לטיפול רפואי. בכל מקרה יש לפנות לרופא המטפל.