מעט על סויה: השם העממי Soya ניתן במאה ה-17 על ידי סוחרים הולנדים, ומקורו במילה היאפאנית Soyu. המילה Soyu מוצאה… קרא עוד
מעט על צנון: הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. מוצאו באזור מזרח הים… קרא עוד
מעט על שמן דגים אומגה 3: שמני כבד של דגי ים רזים כגון הבקלה, הכריש, חמור הים וזאב הים מהווים… קרא עוד
מעט על רימון: מוצא עץ הרימון מפרס מהאזור הצפוני הגובל במורדות הרי הקווקז. מקור השם העיברי מRumman האל הסורי של… קרא עוד
מעט על הכוסמת: את הכוסמת נוטים לסווג עם משפחת הדגנים למרות שהיא אינה דגן, מוצאה ממשפחת הארכוביתיים, היא אינה מכילה… קרא עוד
מעט על אגוז קשיו: עץ הקשיו תואר לראשונה על ידי צרפתי בשנת 1550 בתקופה הקצרה שברזיל נחשבה כמושבה צרפתית. השם… קרא עוד
מעט על אוכמניית הגוג'י ברי אוכמניית הגוג'י ברי תפסה לה מקום של כבוד בין מזונות העל בזכות תכולתם המכובדת של… קרא עוד
מעט על פטרוזיליה: הפטרוזיליה מוכרת כאחד מעלי התבלין העיקריים במטבח הארצישראלי והים תיכוני, אבל מוצאה מאירופה. אפשר להוסיף את העלים… קרא עוד
חלב עזים קל יותר לעיכול בהשוואה לחלב פרה, כי הוא מכיל כמויות קטנות יותר של חלבון הקזאין. לעומת זאת הוא… קרא עוד
מעט על אפרסק: מוצא אפרסק מדרום סין מהאזור הטרופי טוקין שעל גבול בורמה ומשם נדד דרך התרבויות הקדומות לפרס ולאימפריה… קרא עוד
הצבעים שבירקות ובפירות אוצרים בתוכם שפע של סגולות בריאותיות. העולם שלנו מלא בצבע- צבע פירושו חיים, יש כוח לצבע. אכילת… קרא עוד
מעט על חזרת: חזרת הגינה נפוצה בארצות דרום מזרח אירופה ומערב אסיה ויתכן שמוצאה מהונגריה. הבוטניקאי הרומאי פליני (מאה 1… קרא עוד