אוכל בריארפואה משלימה

חמוציות – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תוסיפו חמוציות לתפריט היומי שלכם. מדהים!

מעט על חמוציות:

שיח החמוציות שייך למשפחת פירות היער ונפוץ באנגליה ובצפון אמריקה. המילה הלטינית vaccinum באה מהמילה vaca-פרה. כפי הנראה הפרות אהבו ללחך את השיחים במרעה. השם הלטיני oxycoccus משתי מילים יווניות: oxsus.-חמוץ ו kokkus- פירות. המילה cranberry משמעותה פירות העגור על שום נטיית הפרחים כלפי מטה המזכירה את צורת העגור. השם האנגלי cramp מעיד על התכונות שיחסו לו כנוגד התכווצויות ומשכך כאבי מחזור. המרפא האנגלי צו'סר המליץ "לקטוף אותם איך שהם גדלים ולאכול אותם".

האידיאנים של צפון אמריקה השתמשו בפירות לאחר ארוחה בשרית דשנה כדי לזרז את העיכול. המיתולוגיה של שבטי אינדיאנים מספרת שהפירות צומחים בצבע דמם של נפילים קדמונים שנפלו לתוך מלכודות ונקברו בעפר.

חמוציות – חומרים פעילים וערכים תזונתיים:

החמוציות כמו כל משפחת פירות היער המכילות כמויות גדלות של ביופלבונים, המתאפינים בפעילות אנטי דלקתית ואנטי חידקית, נוגדת התכווצויות ומרגיעה. החומרים הפעילים הם ארבוטין, הידרוכינון, טאנינים, סקופולטין וסקופולין.

חמוציות – יתרונות בריאותיים:

  • טיפול טבעי בדלקות פרקים: כנ"ל.
  • טיפול לשילשול: כנ"ל. הטאנינים שבצמח מכווצים את רירית המעיים ומפסיקים את השילשול.
  • קשיי עיכול: לאכול פרי חמוציות או לשתות מיץ חמוציות בסוף הארוחה. החמוציות מכילות חומרים המזרזים את עיכול החלבונים.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

Back to top button