מעט על חילבה: צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה. כבר ברפואת הצמחים ביוון, רומא…
מעט על חציל: מוצא החציל ממזרח הודו מאזור אסאם ובורמה. החציל היה בשימוש במזרח כבר לפני כ 4000 שנה כירק…
מעט על משמש: המילה Prunus משמעה בלטינית לחתוך בצורה מעוגלת ו Armeniaca משום שהרומאים סברו בטעות שמוצא הפרי מארמניה. השם…
מעט על סלק אדום: מוצא הסלק מאזורי הים התיכון ומערב אסיה. הסלק האדום התפתח כפי הנראה מסלק הבר. השם המדעי…
מעט על פטרוזיליה: מוצא הצמח מארצות הים התיכון, היוונים גידלו אותו והשתמשו בצמח בטקסים הקשורים לקבורה. דיוסקורידס כינה אותו petroselinum…
מעט על שמרי בירה: השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפיטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים.…
מעט על תאנים: מוצא עצי התאנים מפרס, א"י, סוריה ואסיה הקטנה (תורכיה). השם הלטיני Carica נגזר ממוצאה באסיה הקטנה, מאזור…
מעט על פטרוזיליה: הפטרוזיליה מוכרת כאחד מעלי התבלין העיקריים במטבח הארצישראלי והים תיכוני, אבל מוצאה מאירופה. אפשר להוסיף את העלים…
מעט על אפרסק: מוצא אפרסק מדרום סין מהאזור הטרופי טוקין שעל גבול בורמה ומשם נדד דרך התרבויות הקדומות לפרס ולאימפריה…
צמח הסירפד: מקור, תכונות וסגולות סירפד Urtica Dioica. סירפד, הוא כנראה בין הצמחים הנפוצים יותר ברחבי העולם. על אף תחושת…