מעט על אוכמניות: שיחי האוכמניות גדלים כמעט בכל מקום באזורים קרירים הרריים ומיוערים באירופה, אסיה וצפון אמריקה. משמעות השם vaccinium…
מעט על חציל: מוצא החציל ממזרח הודו מאזור אסאם ובורמה. החציל היה בשימוש במזרח כבר לפני כ 4000 שנה כירק…
מעט על פלפל שחור: מוצא שיח הפלפל השחור מאזור קרלה השוכן לחופה המערבי של הודו. השם פלפל או pepper באנגלית…
מעט על שמרי בירה: השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפיטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים.…
מעט על תפוח אדמה: מוצאו של תפוח האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים. משם…
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%…
מעט על רימון: מוצא עץ הרימון מפרס מהאזור הצפוני הגובל במורדות הרי הקווקז. מקור השם העיברי מRumman האל הסורי של…
זעפרן / כרכום הגינה: מקור, תכונות וסגולות בעברית נקרא כורכום ובערבית זעפרן שורש המילה הוא שמי ומשמעו "צהוב". השם המדעי…
מה זה צמח אלוורה: מקור, תכונות וסגולותישנן השערות שונות לגבי מוצא האלוורה. חלק מהחוקרים מצביעים על דרום מזרח אפריקה (אזור…