הדגנים מהם עשוי הקמח מהווים מקור עיקרי לפחמימות, אנרגיה, מינרלים וויטמינים. ניתן למצוא היום דגנים "מלאים" ודגנים "לבנים" או "מזוקקים".…
מעט על אוכמניות: שיחי האוכמניות גדלים כמעט בכל מקום באזורים קרירים הרריים ומיוערים באירופה, אסיה וצפון אמריקה. משמעות השם vaccinium…
מעט על קישואים: הקישואים שייכים למשפחת הדלועיים וארץ מולדתם ארצות הברית, אך כיום אפשר למצאם בכל העולם. קישואים בתזונה עוזרים…
מעט על כרפס / סלרי: הכרפס מוכר כירק מאכל אהוב כבר אלפי שנים. ביוון העתיקה הכרפס היה מקודש לאל היין,…
מעט על בצל: מוצא הבצל ממרכז אסיה. המילה Allium בלטינית והמילה האנגלית Onion בעלות אותה משמעות : אחדות , אחד.…
מעט על שמן דגים אומגה 3: שמני כבד של דגי ים רזים כגון הבקלה, הכריש, חמור הים וזאב הים מהווים…
מעט על פטרוזיליה: הפטרוזיליה מוכרת כאחד מעלי התבלין העיקריים במטבח הארצישראלי והים תיכוני, אבל מוצאה מאירופה. אפשר להוסיף את העלים…
מאז ומעולם הרפואה השתמשה בצמחי המרפא בכדי לרפא מחלות. כתבים עתיקים מספרים על יותר מאלף צמחים שמועילים לאדם. צמחים אלו…
יתר לחץ דם הוא גורם הסיכון מספר אחד לכלי דם. ישנם מספר צמחי מרפא המאזנים עודף לחץ דם, אחד מהם…