מעט על חציל: מוצא החציל ממזרח הודו מאזור אסאם ובורמה. החציל היה בשימוש במזרח כבר לפני כ 4000 שנה כירק…
מעט על פטל אדום: מוצא הפטל האדום מאזור הים התיכון ומאירופה. באמריקה הצפונית קיים זן של פטל שחור. משמעות השם…
מעט על פלפל שחור: מוצא שיח הפלפל השחור מאזור קרלה השוכן לחופה המערבי של הודו. השם פלפל או pepper באנגלית…
מעט על שמרי בירה: השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפיטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים.…
מעט על תפוח אדמה: מוצאו של תפוח האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים. משם…
מעט על חוביזה: החורף הישראלי מביא איתו את החלמית הגדולה – Malva sylvestris - הידועה בשמה הערבי ח'וביזה. זהו צמח…
מעט על רימון: מוצא עץ הרימון מפרס מהאזור הצפוני הגובל במורדות הרי הקווקז. מקור השם העיברי מRumman האל הסורי של…
זעפרן / כרכום הגינה: מקור, תכונות וסגולות בעברית נקרא כורכום ובערבית זעפרן שורש המילה הוא שמי ומשמעו "צהוב". השם המדעי…
קינמון: מקור, תכונות וסגולותמוצא הקינמון בסרי לנקה שם גדל כעץ בר. הסינים הכירו בתכונותיו כצמח ממריץ כבר לפני כ 5000…