מעט על ארטישוק: מוצא הארטישוק מאזור הים התיכון וגודל על ידי המצרים היוונים והרומאים. פרשנויות שונות לגבי השם. האגדה היוונית… קרא עוד
הדבש עצמו אינו מכיל ערכי מזון גבוהים, אך הודות לריכוז הסוכרים הגבוה שבו ולתהליך של חימצון הגלוקוזה ויצירת מי חמצן,… קרא עוד
מעט על חציל: מוצא החציל ממזרח הודו מאזור אסאם ובורמה. החציל היה בשימוש במזרח כבר לפני כ 4000 שנה כירק… קרא עוד
מעט על סויה: השם העממי Soya ניתן במאה ה-17 על ידי סוחרים הולנדים, ומקורו במילה היאפאנית Soyu. המילה Soyu מוצאה… קרא עוד
מעט על אגוז קשיו: עץ הקשיו תואר לראשונה על ידי צרפתי בשנת 1550 בתקופה הקצרה שברזיל נחשבה כמושבה צרפתית. השם… קרא עוד
מעט על לימון: מוצא עץ הלימון מצפן בורמה ומשם נדד לצפון הודו ולפרס. גידול עץ הלימון התפשט דרך האמפריה הפרסית… קרא עוד