הדגנים מהם עשוי הקמח מהווים מקור עיקרי לפחמימות, אנרגיה, מינרלים וויטמינים. ניתן למצוא היום דגנים "מלאים" ודגנים "לבנים" או "מזוקקים".… קרא עוד
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך… קרא עוד
לפעמים מגיעים להחלטה על כמות מסוימת של "חטאים" אבל בד"כ לא עומדים ב"הקצבה" ויש אוברדראפט של אוזני המן, סופגניות, מצות… קרא עוד
מעט על חוביזה: החורף הישראלי מביא איתו את החלמית הגדולה – Malva sylvestris - הידועה בשמה הערבי ח'וביזה. זהו צמח… קרא עוד
מעט על אגוז מלך: בנטורופתיה ובעשבונאות מסורתית עושים שימוש בכל הצמח: פרחים, עלים, קליפת האגוז הטריה-ירוקה, קליפת העץ היבשה ולב… קרא עוד
מעט על כרפס / סלרי: הכרפס מוכר כירק מאכל אהוב כבר אלפי שנים. ביוון העתיקה הכרפס היה מקודש לאל היין,… קרא עוד
מעט על פטרוזיליה: הפטרוזיליה מוכרת כאחד מעלי התבלין העיקריים במטבח הארצישראלי והים תיכוני, אבל מוצאה מאירופה. אפשר להוסיף את העלים… קרא עוד
כמעט 100 שנה ששוק הדיאטות מוצף בתכניות הרזייה שונות ומגוונות, פטנטים של צירופים, של חלבונים, של פחמימות, של הפרדות, של… קרא עוד
הגיע הזמן לרענן ולחדש את גינת צמחי המרפא. מה כדאי לשתול בגינה שלנו? צמחי מרפא וצמחי תבלין: קמומיל - פרחי… קרא עוד
דיוסקורידס, רופא יווני בן המאה הראשונה לפני הספירה כתב על יכולות הצמח לחולל פלאים ולרפא אינפקציות בעור. הפרמקופיאה האמריקאית מ… קרא עוד
הקיץ מביא עימו את פריחת הכרוייה התרבותית המוכרת בשמה העממי- קימל. שמה הבוטאני: Carum carvi. ברפואה הטבעית העממית עושים שימוש… קרא עוד
אחד המקומות האהובים עלי לטיול בתקופה זו היא תל שוכה בעמק האלה, על יד קיבוץ נתיב הל"ה. זהו ממש גן… קרא עוד