דיאטה ותזונהרפואה משלימה

טיפים לדיאטה נכונה ושמירה על המשקל – אכילה מחוץ לבית

הנה טיפים מיוחדים מה לעשות שאתם מחוץ לבית אבל עדיין רוצים לשמור על דיאטה נכונה ועל המשקל...

מה לעשות שאנחנו בדיאטה אבל רוב היום נמצאים מחוץ לבית או מוזמנים לאירועים חברתיים שונים אשר מהווים אתגר לא פשוט עבור אלה הנמצאים בדיאטה או עבור אלה המנסים לשמור על המשקל.

רוב הארועים החברתיים סובבים סביב האוכל דבר שיוצר בעיה בפני מי שמבקש לשמור על המשקל. לארוחה יש משמעות חברתית. מי שלא משתתף בה יכול לחוש מנודה ומנוכר. לכן, גם אם ברצונך לרזות עליך ללמוד ליהנות מכל אירוע ולסגל לעצמך כללי התנהגות, שיאפשרו לך לא להגזים באכילה.
רק תרגול ונסיון יעזרו לך, לכן אם לא הצלחת בפעם הראשונה, אין להתייאש אלא לנסות שוב ושוב במחשבה שזה יצליח.
תזונה ודיאטה באלטרנטיבלי VOD – כל הטיפים כיצד לרזות נכון
טיפים לאכילה כשאנו מחוץ לבית:

  • אין להגיע רעבים מדי לארוחה – כשתהיו מדי רעבים, קרוב לוודאי שתאבדו שליטה ותאכלו הרבה יותר.
  • כאשר מצפה לך ארוחה גדולה בערב, אל תצומו כל היום לפני כן. הצום מאט את חילוף החומרים וחילוף חומרים איטי יגרום לגופך לצבור מאגרי שומן. לכן, לאכול את ארוחת הערב בשעה שרגילים. ניתן להחליף ארוחת צהריים בערב. בכל מקרה, הקפידו לאכול משהו לפני שיוצאים לארוחה. רצוי שזאת תהיה פחמימה כגון פרוסת לחם, מומלץ לאכול 1-2 פרוסות לחם מרוחים בגבינה רזה בתוספת ירק.
  • אם לא רעבים יש לאכול רק יוגורט ופרי.
  • כאשר לא אוכלים לגמרי, מגיעים לארוחה רעבים מדי ולא רגועים, תחושה אשר עלולה להקשות על שליטה באכילה.
  • אם לא תגיעו מורעבים לארוחה, תוכלו לשלוט על כמויות האוכל שאתם מתכננים לאכול.
  • יש להעדיף בגדים צמודים ולא בגדים רחבים, הללו יעזרו לכם לחוש בשלב מוקדם יחסית שאולי קצת הפרזתם באכילה, דבר אשר יגרום להפסקת האכילה במקרים מסויימים.
  • בידקו מי יושב לצדכם בארוחה. טוב לשבת ליד מישהו שתוכלו לדבר איתו כגון חבר\ה טובה, ובכך להסיח את דעתכם מהאוכל. כדאי גם לא לשבת ליד זללן במיוחד שלא ילחץ עליכם "רק לטעום עוד קצת".
  • להקפיד לשתות הרבה. השתייה לא רק יוצרת תחושת שובע מבלי להכניס קלוריות מיותרות (רצוי לשתות מים בלבד) אלא גם מהווה עיסוק ותחליף לאכילה באותם רגעים. קשה לשבת לצד אנשים אוכלים מבלי לאכול.
  • לא להתפתות לטעום מצלחות אחרים. להתרכז במנה שלכם בלבד. גם אם לא תזמינו לעצמכם אלא רק תטעמו מעט מכל אחד, אתם מכניסים לגופכם קלוריות מיותרות. למזון זה הנאכל בחטף לא מתייחסים בדרך כלל.
  • לקום מהשולחן מידי פעם. כשאנו יושבים שרירי הבטן רפויים ומאפשרים לקיבה להתמלא, לכן כשנקום נחוש היטב כמה אכלנו.
  • בארועים שונים יש בכניסה שולחן מתאבנים המוגשים לפני הארוע. אם הגעתם רעבים, שולחן זה יהווה מוקש. קשה להפסיק לאחר שמתחילים לאכול מהם. אם אינכם רעבים מאד יהיה לכם יותר קל לעמוד בפיתויים. לזכור את הביס הראשון אשר מוביל לאכילה בלתי פוסקת ובמקום להתחיל לאכול מאכלים עתירי שומן וקלוריות ניתן לשתות משקה דיאטטי ולנשנש ירקות. גם אם כולם בסביבתכם שותים משקאות אלכוהוליים אינכם חייבים להכנע ללחץ
  • במנה העיקרית – כאשר מדובר בהגשה, נסו להתרכז במנה העיקרית בלבד. ותרו על המנה הראשונה, רק מנת הדג או הבורקס יכולים להגיע לסך כל הקלוריות של ארוחה ולהוות כבר ארוחה. היתרון בהגשה הוא שהמנה בצלחת קבועה לעומת מזנון שם כמות האוכל אינה מוגבלת. אם בכל זאת אין הגשה הקפידו לא להיות ראשונים בתור.
  • השתמשו בצלחת קטנה ולא לקחת תוספות. לשים הכל בצלחת ולא לחזור לשם שוב. בכל מקרה לבחור במאכלים דלי שומן עד כמה שניתן.

עם מעט תיכנון מראש תוכלו לאכול במסעדה מבלי לפגוע בתהליך. העדיפו מסעדה שאתם מכירים את התפריט שלה. זה יקל עליכם לתכנן מראש את הצפוי. בהגיעכם למסעדה הזמינו ראשונים, כדי לא להתפתות כאשר מוגש בתחילת הארוחה לחמניות עם חמאה, בקשו מגש ירקות.

במסעדה- ניתן להפוך כל מנה ליותר מועילה לדוגמא: לבקש פסטה בנפרד ולא יחד עם הרוטב, לאכול לחם כפרי במקום לחם לבן, להרבות בירקות.

כשאתם מארחים בביתכם, אתם אומנם שולטים אך ההתעסקות באוכל מסוכנת, לכן אל תכינו אוכל כשאתם רעבים. תכננו מראש את זמן הבישול ודאגו לאכול לפני כן ולהיות שבעים לפני שאתם ניגשים לבישולים.

  • הכינו דברים שאתם מכירים על מנת לצמצם את הטעימות בזמן ההכנה.
  • שימו על משטח העבודה בקבוק מים על מנת לצמצם את הטעימות בזמן ההכנה. ואפילו ניתן ללעוס מסטיק תוך כדי בישול, דבר אשר ימנע מכם לטעום.
  • דאגו להכין סלטים רבים ככל האפשר, על מנת שיהיו תוספות שתוכלו לאכול בשפע.
  • כקינוח אפשר לשים על השולחן גם פירות חתוכים לצד הפיצוחים. אפשר להניח פופקורן המכיל הרבה פחות קלוריות מהם. זיכרו שב -100 גרם פיצוחים יש כ-700 קלוריות.
  • אם אינכם בשלנים גדולים ואתם מתכננים לקנות מזון מוכן תשתדלו שמישהו אחר יעשה זאת במקומכם על מנת למנוע פיתוי מיותר.
  • בתום הערב שכנעו את האורחים לקחת עימם את מה שנותר. או שניתן להקפיא אותם מיד עם תום הארוחה.
  • כשאתם מתארחים ולא יודעים מה יש בדיוק באוכל שהכינו, גם כאן הפתרון הוא שיטת הצלחת, להניח מכל מה שרוצים בצלחת מבלי להוסיף ולדעת שזאת המנה העיקרית.
  • מותר לומר "לא תודה" למארחת שדואגת להאכיל אתכם ואף לומר לא למאכלים מסויימים .

בבתי מלון כללי התנהגות נכונים יעזרו לכם לשמור על המשקל. ארוחת הבוקר היא אחד הפיתויים הגדולים והקשים ביותר. הסיכוי שלכם להצליח הוא רק אם תחליטו מראש מה אתם הולכים לאכול. לבחור רק סוג אחד של ארוחה ולא להגזים בדרך זו תהיו בטוחים שאכלתם באופן סביר, אין צורך לטעום את כל סוגי הארוחה בארוחה אחת, משום שאז תיווצר ארוחה גדולה מדי, אשר תותיר אתכם בהרגשה כבדה ולא נעימה.

  • החלטה מראש הנה נקודת פתיחה טובה, כאשר מחליטים מה ברצונכם לאכול, יש לגשת למזנון ולקחת את מה שתיכננתם, למלא צלחת פעם אחת בלבד ללא תוספות.
  • ברגע שסיימתם לאכול, עיזבו את המקום על מנת לא להתפתות ולהמשיך להוסיף לאכול.
  • בכל מקרה , גם אם נראה שבאחת הארוחות אכלתם יותר, יש להמשיך בשיגרת היום מבלי לקזז מדי או לחוש אשמים, תחושת אשמה וחרטה יובילו אל הכשלון, לכן אימרו לעצמכם שהמשך היום יעבור בצורה טובה ללא כעס עצמי.

רוצים לחטב את הגוף? לחצו כאן
נכתב על ידי ד"ר סיגל תמיר.
לפרטים נוספים ויצירת קשר עם ד"ר סיגל תמיר

Back to top button