מעט על כוסמת: כבר הסכמנו על כך שהעולם נחלק לשניים: האוהבים והלא אוהבים – עכשיו נשאר רק לסווג את הרשימות…
מעט על תות שדה: מקורו של תות השדה המוכר לנו כיום מגיע מפרס העתיקה, שם החלו לגדל ולצרוך את התות…
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך…
לפעמים מגיעים להחלטה על כמות מסוימת של "חטאים" אבל בד"כ לא עומדים ב"הקצבה" ויש אוברדראפט של אוזני המן, סופגניות, מצות…
מעט על חוביזה: החורף הישראלי מביא איתו את החלמית הגדולה – Malva sylvestris - הידועה בשמה הערבי ח'וביזה. זהו צמח…
נוגדי חמצון, למה זה טוב לגוף שלנו? לפני שנפרט על מזונות עם נוגדי חמצון חזקים בואו נבין מהם נוגדי חמצון…
אבטיח ומלון מסמלים בישראל את הקיץתגידו את האמת, יש תחליף לפרוסת אבטיח על גרעיניו, כולו נוטף קרירות מתקתקה על חוף…
מעט על קישואים: הקישואים שייכים למשפחת הדלועיים וארץ מולדתם ארצות הברית, אך כיום אפשר למצאם בכל העולם. קישואים בתזונה עוזרים…
מעט על פרג: כולנו כבר יודעים היום שצמח הפָּרָג הוא המקור לייצור אופיום: אז ראשית מדובר בפרג תרבותי, בעל פרחים…
מעט על בזיליקום / ריחן: שמעתם ודאי לא פעם את האקסיומה הגורסת כי "דברים לא מתרחשים סתם", לכל מקרה יש…
מעט על אורגנו / איזובית פשוטה : אחחחח המטבח האיטלקי הזה, עם עלי האורגנו הקצוצים שמתערבבים להם בין רוטב העגבניות…
מעט על אגוז מלך: בנטורופתיה ובעשבונאות מסורתית עושים שימוש בכל הצמח: פרחים, עלים, קליפת האגוז הטריה-ירוקה, קליפת העץ היבשה ולב…