מעט על סגולות הקינמון: אני יודעת, יש כאלו שקינמון עושה להם קונוטאציה מיידית לצרבת והם מעקמים את האף באופן מיידי.… קרא עוד
דובדבן - פרי קטן אך עשיר בנוגדי חמצון דובדבנים עשירים בנוגדי חמצון טבעיים והם מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ואף יעילים… קרא עוד
סביר להניח שכבר נתקלתם במושג רדיקליים חופשיים, ואף הפנמתם כי הם לא באים יחד עם קו בריאותכם. הרדיקליים החופשיים כבר… קרא עוד
מעט על תירס: התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו… קרא עוד
הידעתם? לאננס יש הרבה יתרונות בריאותיים בפרי האננס מצוי אנזים בשם ברומלין, אנזים זה עוזר לפירוק חלבונים. פעולתו זו היא… קרא עוד
סגולות הריפוי של הסלק הם רבים. הסלק הוא שורש שגדל באדמה והוא עתיר ויטמינים ומינרלים וערכים תזונתיים חיוביים. כל מה… קרא עוד
מעט על בננה: מוצא הבננה ממלזיה ומשם התפשטה להודו. תאופרטוס הבוטניקאי בן המאה הרביעית לפנה"ס תיאר לראשונה את הבננה. לדבריו,… קרא עוד
מעט על דלעת: המילה Cucurbita כפי הנראה מוצאה מהמילה הפרסית Kharbuza שמשמעה אבטיח והמילה Moschata פרושה ריחני. השם המדעי של… קרא עוד
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%… קרא עוד
מעט על גזר: מוצא הגזר מאזור אפגניסטאן. תושביו הקדומים שעבדו את אל השמש האמינו שאכילת ירקות צהובים ואדומים משפרת את… קרא עוד
מעט על חמוציות: שיח החמוציות שייך למשפחת פירות היער ונפוץ באנגליה ובצפון אמריקה. המילה הלטינית vaccinum באה מהמילה vaca-פרה. כפי… קרא עוד
מעט על לפת: המילה Brassica מתיחסת למשפחת המצליבים ופרושה לבשל באש וCampestris משמעה מישורים. באנגלית הוא נקרא, Turnip על שום… קרא עוד