למרות טעמו החמוץ של הלימון (כך הוא נחווה בבלוטות הטעם על הלשון), אך בקיבה נחווה הלימון כבסיסי. זו הסיבה שבחילות,…
מעט על חלב פרה: חלב פרה מכיל כמות טובה של סידן (120 מ"ג), אך כמות הזרחן הגבוהה שבו (87 מ"ג)…
מעט על כרוב: השם הלטיני Brassica הוא השם של כל משפחת המצליבים (עלי הכותרת של הפרחים מסודרים בצורת צלב) הכוללת…
מעט על עגבניה: משמעות השם המדעי שניתן לעגבניה הוא "פרי הזאב האכיל" מוזר לא?! בכל אופן במאה ה16 האמינו שקיימת…
מעט על קפה: מוצא הקפה מאתיופיה ממחוז במזרח אתיופיה בשם Kaffa. הראשונים שעשו בו שימוש היו אנשי שבט הגלה שנהגו…
מעט על תאנים: מוצא עצי התאנים מפרס, א"י, סוריה ואסיה הקטנה (תורכיה). השם הלטיני Carica נגזר ממוצאה באסיה הקטנה, מאזור…
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך…
מעט על פרג: כולנו כבר יודעים היום שצמח הפָּרָג הוא המקור לייצור אופיום: אז ראשית מדובר בפרג תרבותי, בעל פרחים…
דובדבן - פרי קטן אך עשיר בנוגדי חמצון דובדבנים עשירים בנוגדי חמצון טבעיים והם מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ואף יעילים…
מעט על צנון: הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. מוצאו באזור מזרח הים…
מעט על אוכמניית הגוג'י ברי אוכמניית הגוג'י ברי תפסה לה מקום של כבוד בין מזונות העל בזכות תכולתם המכובדת של…
מעט על חזרת: חזרת הגינה נפוצה בארצות דרום מזרח אירופה ומערב אסיה ויתכן שמוצאה מהונגריה. הבוטניקאי הרומאי פליני (מאה 1…