מעט על תפוח אדמה: מוצאו של תפוח האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים. משם… קרא עוד
מעט על תרד: מוצא התרד מהאזורים ההרריים של פרס ואפגניסטאן. השם הלועזי spinach ניתן בימי הביניים במאה ה13 ונגזר מהמילה… קרא עוד
מעט על תירס: התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו… קרא עוד
מעט על בצל: מוצא הבצל ממרכז אסיה. המילה Allium בלטינית והמילה האנגלית Onion בעלות אותה משמעות : אחדות , אחד.… קרא עוד
מעט על בננה: מוצא הבננה ממלזיה ומשם התפשטה להודו. תאופרטוס הבוטניקאי בן המאה הרביעית לפנה"ס תיאר לראשונה את הבננה. לדבריו,… קרא עוד
מעט על דלעת: המילה Cucurbita כפי הנראה מוצאה מהמילה הפרסית Kharbuza שמשמעה אבטיח והמילה Moschata פרושה ריחני. השם המדעי של… קרא עוד
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%… קרא עוד
מעט על גזר: מוצא הגזר מאזור אפגניסטאן. תושביו הקדומים שעבדו את אל השמש האמינו שאכילת ירקות צהובים ואדומים משפרת את… קרא עוד
מעט על חמוציות: שיח החמוציות שייך למשפחת פירות היער ונפוץ באנגליה ובצפון אמריקה. המילה הלטינית vaccinum באה מהמילה vaca-פרה. כפי… קרא עוד
מעט על לפת: המילה Brassica מתיחסת למשפחת המצליבים ופרושה לבשל באש וCampestris משמעה מישורים. באנגלית הוא נקרא, Turnip על שום… קרא עוד
מעט על סויה: השם העממי Soya ניתן במאה ה-17 על ידי סוחרים הולנדים, ומקורו במילה היאפאנית Soyu. המילה Soyu מוצאה… קרא עוד
מעט על צנון: הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. מוצאו באזור מזרח הים… קרא עוד