טיפול טיבעי בפסוריאזיס בעזרת הומאפתיה
פסוריאזיס הינה מחלה כרונית שפעולתה היא על העור בעיקר, בה העור מלווה בפריחה וקשקשים.
מה זה פסוריאזיס?
הספחת – פסוריאזיס מחלה כרונית שפעולתה היא על העור בעיקר בה העור מלווה בפריחה וקשקשים. היא קיימת בגברים ונשים ילדים ומבוגרים אך עיקר הפעילות שלה נעה בשנים 18- 45. זוהי מחלה מסתורית והתנהלותה היא עצמאית לא תלויה בדבר ולא צפויה, היא באה והולכת ללא ידיעה או יכולת לעקוב אחרי זמניה.
פסוריאזיס והומאפתיה
ההומיאופתיה מקשרת מחלה זו מעבר לנטייה הגנטית שלה למצבים של לחץ טראומה תורשתיים, או למצבי חרדה שמצוינים על ידי שכבת העור שהיא מערכת ההגנה הראשונה של הגוף, שתפקידה להתריע בפני חדירה של גורם זר לגוף, הפסוריאזיס היא הדרך של הגוף לבטא מצב של חדירות הקיימת אצל האדם חדירות ריגשתי מחשבתית לוא דווקא פיזית, מצב של אלרגיה לאדם מסוים, למקום מסוים, לתהליך מסוים בחיים, שהאדם בצורה לא מודעת מרגיש חשוף פגיע ולכן זקוק להגנה, הקילוף שעל העור מזכיר נחש שמשיל את עורו או דג עם קשקשים, מגע העור של הדג הוא מגע של חלקלקות שמקשה על תפיסתו -אולי זהו הנמשל לאותו אדם הסובל מפסוריאזיס הוא מרגיש לכוד או נלכד ומנסה להשיל עורו או להפוך עורו לחלקלק כדי להתחמק מאחיזה.
הפריחה פסוריאזיס, אדומה מכוסה בקשקשים עבים לבנים. מופיעה בקרקפת, מרפקים וברכיים, בתי השחי, אברי המין כפות ידיים רגליים וציפורניים, חזה, בטן וגב. היא יכולה להתפתח לדלקות פרקים פסוריאזיס ארטריטיס ויכולה לתקוף ילדים כמו מבוגרים. יש קשר בין דלקת גרון סטרפטוקוקית שלא מטופלת כראוי להתקפת פסוריאזיס. גירוד לא מאפיין את כולם, אך בעקבותיו של גירוד יופיע דימום. מצב הפסוריאזיס מוחמר בחורף.
גורמים לפסוריאזיס
סיבת המחלה
תורשה, רגישות יתר של מערכת החיסון בעור, מתח ומצוקה נפשית. פגיעה וחסימה אנרגטית, פגיעה בזרימת הדם לעור.
המצוקה הנפשית גם היא יכולה להיות על רקע גנטי ותורשתי, אצלי בקליניקה שמתי לב לקשר בין דור שני ושלישי ליוצאי שואה לבין התפרצותה של המחלה.
טיפול טיבעי בפסוריאזיס בעזרת הומאפתיה
ההליך ההומאופתי כולל מספר שלבים:
- תחקור עמוק של גורמי המתח והמצוקה הנפשיים, נטיות לרגישות יתר, חרדות ופחדים רקע משפחתי ואווירת כללית, יחסים בין הורים לילדים ובני זוג, נטיות מולדות נוספות.
- רגישיות למזון, הופעה אחרות על פני העור בטרם התפרצות המחלה, השפעה של חיסונים בילדות, העדפות ודחייה מסוגי מזונות שונים.
- שינה הירדמות וחלומות בלילה. כל אלו משפיעים על בחירה של אלמנט מיוחד עבור האדם והבעיה.
- בדיקות דם, שתן, צואה לשלילת גורמים אחרים רעילים במערכות הגוף בדיקות רעילות.
- בדיקת שיער – לאיתור חומרים רעילים כמו מתכות רעילות במערכת.
- הוספת תוספי תזונה, ויטמינים ומינראלים על פי הצורך.
- שינוי תזונתי על פי סוג הדם והימנעות ממזונות יוצרי רעילות למערכת.
- הפסקת שימוש בחומרים רעילים: סוגי דאודורנטים/שמפו/סבון שמכילים נפט וחומרים רעלים אחרים
- שילוב של משחות חיצוניות הומיאופתיות.
קרדיט: ד"ר -.
לרשימת מטפלים בהומאופתיה לחצו על הקישור