הדגנים מהם עשוי הקמח מהווים מקור עיקרי לפחמימות, אנרגיה, מינרלים וויטמינים. ניתן למצוא היום דגנים "מלאים" ודגנים "לבנים" או "מזוקקים".…
מעט על שיבולת שועל/ קוואקר: זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על…
מעט על שמרי בירה: השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפיטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים.…
מעט על תאנים: מוצא עצי התאנים מפרס, א"י, סוריה ואסיה הקטנה (תורכיה). השם הלטיני Carica נגזר ממוצאה באסיה הקטנה, מאזור…
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך…
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%…
מעט על לפת: המילה Brassica מתיחסת למשפחת המצליבים ופרושה לבשל באש וCampestris משמעה מישורים. באנגלית הוא נקרא, Turnip על שום…
זעפרן / כרכום הגינה: מקור, תכונות וסגולות בעברית נקרא כורכום ובערבית זעפרן שורש המילה הוא שמי ומשמעו "צהוב". השם המדעי…
סנה: מקור, תכונות וסגולות מוצא הסנה מצפון אפריקה, מצרים, לוב, חצי האי ערב, בורמה והודו. משפחת הcassia מכילה כ 600…
זית: מקור, תכונות וסגולותמלבד הדגנים יתכן שהזית הוא הגידול החקלאי העתיק ביותר. מוצא עץ הזית מאזור הים התיכון. בספרד התגלו…
מה מבדיל צמח מרפא לצמח רגיל: בצמחי מרפא מצויים יסודות פעילים החשובים לריפוי הגוף. היסודות הללו יכולים להיות בעלי מבנה…
דיוסקורידס, רופא יווני בן המאה הראשונה לפני הספירה כתב על יכולות הצמח לחולל פלאים ולרפא אינפקציות בעור. הפרמקופיאה האמריקאית מ…