מעט על שיבולת שועל/ קוואקר: זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על… קרא עוד
מעט על משמש: המילה Prunus משמעה בלטינית לחתוך בצורה מעוגלת ו Armeniaca משום שהרומאים סברו בטעות שמוצא הפרי מארמניה. השם… קרא עוד
מעט על קפה: מוצא הקפה מאתיופיה ממחוז במזרח אתיופיה בשם Kaffa. הראשונים שעשו בו שימוש היו אנשי שבט הגלה שנהגו… קרא עוד
מעט על שמרי בירה: השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפיטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים.… קרא עוד
מעט על תאנים: מוצא עצי התאנים מפרס, א"י, סוריה ואסיה הקטנה (תורכיה). השם הלטיני Carica נגזר ממוצאה באסיה הקטנה, מאזור… קרא עוד
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך… קרא עוד
מעט על תירס: התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו… קרא עוד
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%… קרא עוד
זעפרן / כרכום הגינה: מקור, תכונות וסגולות בעברית נקרא כורכום ובערבית זעפרן שורש המילה הוא שמי ומשמעו "צהוב". השם המדעי… קרא עוד
צמח צבר: מקור, תכונות וסגולותמוצא צמח הצבר מהרמות הצחיחות של מרכז מקסיקו. משמעות השם הלטיני קצת פתלתלה. המילה opus משמעה… קרא עוד
טיפול טבעי בבעיות עיכול או בבעיות במערכת העיכול על פי הגישה הנטורופתית מאפשר להביא את הגוף בכלל ואת מערכת העיכול… קרא עוד
מה מבדיל צמח מרפא לצמח רגיל: בצמחי מרפא מצויים יסודות פעילים החשובים לריפוי הגוף. היסודות הללו יכולים להיות בעלי מבנה… קרא עוד