הלל לרנר
-
רפואה משלימה
תפוח אדמה – ערכים תזונתיים, יתרונות וחסרונות בריאותיים
מעט על תפוח אדמה: מוצאו של תפוח האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים. משם…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
תרד – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על תרד: מוצא התרד מהאזורים ההרריים של פרס ואפגניסטאן. השם הלועזי spinach ניתן בימי הביניים במאה ה13 ונגזר מהמילה…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
תירס – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על תירס: התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
בצל – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על בצל: מוצא הבצל ממרכז אסיה. המילה Allium בלטינית והמילה האנגלית Onion בעלות אותה משמעות : אחדות , אחד.…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
בננה – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על בננה: מוצא הבננה ממלזיה ומשם התפשטה להודו. תאופרטוס הבוטניקאי בן המאה הרביעית לפנה"ס תיאר לראשונה את הבננה. לדבריו,…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
דלעת – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על דלעת: המילה Cucurbita כפי הנראה מוצאה מהמילה הפרסית Kharbuza שמשמעה אבטיח והמילה Moschata פרושה ריחני. השם המדעי של…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
סובין – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
גזר – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על גזר: מוצא הגזר מאזור אפגניסטאן. תושביו הקדומים שעבדו את אל השמש האמינו שאכילת ירקות צהובים ואדומים משפרת את…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
חמוציות – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על חמוציות: שיח החמוציות שייך למשפחת פירות היער ונפוץ באנגליה ובצפון אמריקה. המילה הלטינית vaccinum באה מהמילה vaca-פרה. כפי…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
לפת – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על לפת: המילה Brassica מתיחסת למשפחת המצליבים ופרושה לבשל באש וCampestris משמעה מישורים. באנגלית הוא נקרא, Turnip על שום…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
סויה – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על סויה: השם העממי Soya ניתן במאה ה-17 על ידי סוחרים הולנדים, ומקורו במילה היאפאנית Soyu. המילה Soyu מוצאה…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
צנון – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על צנון: הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. מוצאו באזור מזרח הים…
המשך למאמר