אוכל בריא
-
רפואה משלימה
קינמון – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על סגולות הקינמון: אני יודעת, יש כאלו שקינמון עושה להם קונוטאציה מיידית לצרבת והם מעקמים את האף באופן מיידי.…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
דובדבנים נגד דלקות ומחלות עם יכולת ריפוי טבעי
דובדבן – פרי קטן אך עשיר בנוגדי חמצון דובדבנים עשירים בנוגדי חמצון טבעיים והם מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ואף יעילים…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
מזונות נוגדי חמצון במטבח הביתי
סביר להניח שכבר נתקלתם במושג רדיקליים חופשיים, ואף הפנמתם כי הם לא באים יחד עם קו בריאותכם. הרדיקליים החופשיים כבר…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
תירס – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על תירס: התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
אננס – אננס יתרונות בריאותיים
הידעתם? לאננס יש הרבה יתרונות בריאותיים בפרי האננס מצוי אנזים בשם ברומלין, אנזים זה עוזר לפירוק חלבונים. פעולתו זו היא…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
סגולות הריפוי של הסלק – כוכב בריאות אדום
סגולות הריפוי של הסלק הם רבים. הסלק הוא שורש שגדל באדמה והוא עתיר ויטמינים ומינרלים וערכים תזונתיים חיוביים. כל מה…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
בננה – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על בננה: מוצא הבננה ממלזיה ומשם התפשטה להודו. תאופרטוס הבוטניקאי בן המאה הרביעית לפנה"ס תיאר לראשונה את הבננה. לדבריו,…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
דלעת – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על דלעת: המילה Cucurbita כפי הנראה מוצאה מהמילה הפרסית Kharbuza שמשמעה אבטיח והמילה Moschata פרושה ריחני. השם המדעי של…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
סובין – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
גזר – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על גזר: מוצא הגזר מאזור אפגניסטאן. תושביו הקדומים שעבדו את אל השמש האמינו שאכילת ירקות צהובים ואדומים משפרת את…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
חמוציות – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על חמוציות: שיח החמוציות שייך למשפחת פירות היער ונפוץ באנגליה ובצפון אמריקה. המילה הלטינית vaccinum באה מהמילה vaca-פרה. כפי…
המשך למאמר -
רפואה משלימה
לפת – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים
מעט על לפת: המילה Brassica מתיחסת למשפחת המצליבים ופרושה לבשל באש וCampestris משמעה מישורים. באנגלית הוא נקרא, Turnip על שום…
המשך למאמר