הלל לרנר

חלב נאקות – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על חלב נאקות: חלב הנאקות הוא אחד הגילויים המרשימים ביותר שנעשו בתחום הריפוי הטבעי. מוביל המחקר הוא פרופסור ראובן…

6 שנים ago

חציל – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על חציל: מוצא החציל ממזרח הודו מאזור אסאם ובורמה. החציל היה בשימוש במזרח כבר לפני כ 4000 שנה כירק…

6 שנים ago

גרעיני חמניה – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על חמניות: מוצא החמניות מפרו מצפון אמריקה. משמעות השם הלטיני helianthus "פרח שמש" על שום נטיית הפרחים לכיוון השמש.…

6 שנים ago

חומץ תפוחים – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על חומץ תפוחים: אין עוד פרי שנקשרו אליו אגדות כה רבות כמו לפרי התפוח בקרב עמים ותרבויות שונות, עובדה…

6 שנים ago

כוסברה – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על כוסברה: ישנם עדויות לשימושים רפואיים של גד השדה מלפני כ 6000 שנה. את זרעיו מצאו בקברות הפרעונים. מוצא…

6 שנים ago

כוסמת – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על כוסמת: מוצא עשב הכוסמת מערבות מרכז אסיה. תעודות הסטוריות מצביעות על כך שהשימוש המסחרי בה תועד לראשונה בהולנד…

6 שנים ago

כרוב – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על כרוב: השם הלטיני Brassica הוא השם של כל משפחת המצליבים (עלי הכותרת של הפרחים מסודרים בצורת צלב) הכוללת…

6 שנים ago

מלון – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על מלון: משמעות השם הלטיני Cucumis הוא תפוח אדמה. המילה הלטינית Melon היא שם כולל לכל הפירות המתוקים שהובאו…

6 שנים ago

מלפפון – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על מלפפון: מוצא המלפפון מהודו, סין, ואסיה הקטנה. השם הלטיני Cucumis משמעו "תפוח אדמה" ומכאן גם נגזר שמו האנגלי…

6 שנים ago

משמש – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על משמש: המילה Prunus משמעה בלטינית לחתוך בצורה מעוגלת ו Armeniaca משום שהרומאים סברו בטעות שמוצא הפרי מארמניה. השם…

6 שנים ago

נענע – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על נענע: בארץ גדלים כארבעה מינים והנפוצה בניהם היא נענעה חריפה המצויה כמעט בכל גינה ובית. השימוש בנענע הוא…

6 שנים ago

סלק אדום – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

מעט על סלק אדום: מוצא הסלק מאזורי הים התיכון ומערב אסיה. הסלק האדום התפתח כפי הנראה מסלק הבר. השם המדעי…

6 שנים ago