מעט על שיבולת שועל/ קוואקר: זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על…
מעט על משמש: המילה Prunus משמעה בלטינית לחתוך בצורה מעוגלת ו Armeniaca משום שהרומאים סברו בטעות שמוצא הפרי מארמניה. השם…
מעט על קפה: מוצא הקפה מאתיופיה ממחוז במזרח אתיופיה בשם Kaffa. הראשונים שעשו בו שימוש היו אנשי שבט הגלה שנהגו…
מעט על שמרי בירה: השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפיטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים.…
מעט על תאנים: מוצא עצי התאנים מפרס, א"י, סוריה ואסיה הקטנה (תורכיה). השם הלטיני Carica נגזר ממוצאה באסיה הקטנה, מאזור…
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך…
מעט על תירס: התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו…
מה זה סובין? הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9%…
זעפרן / כרכום הגינה: מקור, תכונות וסגולות בעברית נקרא כורכום ובערבית זעפרן שורש המילה הוא שמי ומשמעו "צהוב". השם המדעי…
צמח צבר: מקור, תכונות וסגולותמוצא צמח הצבר מהרמות הצחיחות של מרכז מקסיקו. משמעות השם הלטיני קצת פתלתלה. המילה opus משמעה…
טיפול טבעי בבעיות עיכול או בבעיות במערכת העיכול על פי הגישה הנטורופתית מאפשר להביא את הגוף בכלל ואת מערכת העיכול…
מה מבדיל צמח מרפא לצמח רגיל: בצמחי מרפא מצויים יסודות פעילים החשובים לריפוי הגוף. היסודות הללו יכולים להיות בעלי מבנה…