הדגנים מהם עשוי הקמח מהווים מקור עיקרי לפחמימות, אנרגיה, מינרלים וויטמינים. ניתן למצוא היום דגנים "מלאים" ודגנים "לבנים" או "מזוקקים".…
מעט על שומר: אנחנו מכירים שני סוגים של שומר: את שומר הגינה שהינו בצל הגדל באדמה ואת צמח השומר השייך…
לפעמים מגיעים להחלטה על כמות מסוימת של "חטאים" אבל בד"כ לא עומדים ב"הקצבה" ויש אוברדראפט של אוזני המן, סופגניות, מצות…
מעט על חוביזה: החורף הישראלי מביא איתו את החלמית הגדולה – Malva sylvestris - הידועה בשמה הערבי ח'וביזה. זהו צמח…
מעט על אגוז מלך: בנטורופתיה ובעשבונאות מסורתית עושים שימוש בכל הצמח: פרחים, עלים, קליפת האגוז הטריה-ירוקה, קליפת העץ היבשה ולב…
מעט על כרפס / סלרי: הכרפס מוכר כירק מאכל אהוב כבר אלפי שנים. ביוון העתיקה הכרפס היה מקודש לאל היין,…
מעט על פטרוזיליה: הפטרוזיליה מוכרת כאחד מעלי התבלין העיקריים במטבח הארצישראלי והים תיכוני, אבל מוצאה מאירופה. אפשר להוסיף את העלים…
כמעט 100 שנה ששוק הדיאטות מוצף בתכניות הרזייה שונות ומגוונות, פטנטים של צירופים, של חלבונים, של פחמימות, של הפרדות, של…
הגיע הזמן לרענן ולחדש את גינת צמחי המרפא. מה כדאי לשתול בגינה שלנו? צמחי מרפא וצמחי תבלין: קמומיל - פרחי…
דיוסקורידס, רופא יווני בן המאה הראשונה לפני הספירה כתב על יכולות הצמח לחולל פלאים ולרפא אינפקציות בעור. הפרמקופיאה האמריקאית מ…
הקיץ מביא עימו את פריחת הכרוייה התרבותית המוכרת בשמה העממי- קימל. שמה הבוטאני: Carum carvi. ברפואה הטבעית העממית עושים שימוש…
אחד המקומות האהובים עלי לטיול בתקופה זו היא תל שוכה בעמק האלה, על יד קיבוץ נתיב הל"ה. זהו ממש גן…